Partidul lui Ludovic Orban ar putea să se numească Forța Liberală. Care e următoarea mișcare politică a fostului lider PNL

După ce Ludovic Orban a pierdut șefia PNL și a demisionat din fruntea Camerei Deputaților, fostul premier se gândește să înființeze un nou partid.

13 oct. 2021, 17:08
Partidul lui Ludovic Orban ar putea să se numească Forța Liberală. Care e următoarea mișcare politică a fostului lider PNL

Partidul lui Ludovic Orban ar putea să se numească Forța Liberală. Printre numele vehiculate pentru noua formațiune politică este și Forța Liberală, spuns surse politice pentru G4Media.

Partidul lui Ludovic Orban ar putea să se numească Forța Liberală. Care e următoarea mișcare politică a fostului lider PNL

Un apropiat al fostului președinte PNL spune că sunt mai multe variante posibile și nu există încă o decizie clară, deși în urmă cu câteva zile domeniul de internet fortaliberala.ro a fost cumpărat, potrivit registrului online.

Ludovic Orban a surprins pe toată lumea după ce a declarat că este gata să înființeze un nou partid care să continue idealurile PNL.

Fostul premier a susținut, la Realitatea PLUS, că actuala conducere a partidului „aproape că nu mai e PNL” și pentru prima oară și-a pus întrebarea dacă mai are ce să caute în partid.

„De duminica, echipa de conducere aproape ca nu mai e PNL, nu mai are nicio legatura cu spiritul liberal, cu cultura, traditia, democratia interna. Ce s-a intamplat la Congres pe mine m-a marcat profund si m-a facut pentru prima oara sa-mi pun intrebarea daca mai am ce sa caut in aceasta gașcă care a calcat in picioare lucruri fundamentale in democratie. Votul nu a fost liber, au fost 4 sisteme de control (…) A fost un cosmar, eu asa ceva n-am trait in 31 de ani. Pentru mine toti cei care au implementat un astfel de sistem reprezinta un pericol public pentru democratia romaneasca”, a declarat Orban.

De altfel, Orban spune că liberalii au ajuns într-o situația dramatică sub cota de încredere a fostei guvernări Dăncilă.

„PNL nu are nicio perspectivă, mai are o cotă de încredere de 10-11%, iar increderea in Guvern este de 13%. Va compar numai cu increderea pe care o avea Guvernul Dancila, cu cea mai joasa incredere, care era aproape de 20%. Cum sa sustii asa ceva?”, a declarat Orban.

Întrebat dacă el crede că mai poate avea un viitor în PNL, Orban a răspuns: „Cu siguranta mai am un viitor in viata publica din Romania. Eu sunt un politician atipic, eu nu mi-am construit cariera incercand sa ma pun bine cu marimile, cu serviciile, ci prin munca, cu relatia cu oamenii simpli”.

Citește și: Ludovic Orban: „Categoric se va ajunge la alegeri anticipate, dacă a doua propunere de premier va fi Cîţu”


loading...