Partidul România Unită a fuzionat cu Partidul Românilor de Pretutindeni

Partidul România Unită a fuzionat prin absorbție cu Partidul Românilor de Pretutindeni, anunță reprezentanții PRU.

21 nov. 2016, 11:20
Partidul România Unită a fuzionat cu Partidul Românilor de Pretutindeni

Potrivit sursei citate, Partidul Românilor de Pretutindeni (PRP) are aproximativ 10.000 de membri organizați în 10 filiale județene și 15 filiale în afara granițelor țării.

”Împreună devenim o forță care va readuce valorile românești pe primul loc — de la capitalul autohton, până la zona spirituală a acestui popor. Noi am înființat un partid care să fie o voce puternică a românilor plecați în străinătate și care își doresc să revină în țară, dar care, din păcate, nu au foarte multe opțiuni la întoarcerea acasă. Împreună, alături de Partidul România Unită, ne vom recăpăta cu toții încrederea în forțele proprii și vom munci pentru același țel comun: reformarea României”, a declarat președintele PRP, Emanuel Sorin Cioacă.

Liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a spus că PRU este mai puternic și a făcut un apel către alte formațiuni „cu adevărat românești” să i se alăture.

”Ne bucurăm că prietenii noștri din Partidul Românilor de Pretutindeni au ales Partidul România Unită. Suntem acum mai puternici, într-adevăr, iar mesajul nostru, spus clar și românește, se va auzi de-acum și mai bine: e timpul să spunem stop oricărui demers antiromânesc, e timpul să readucem în prim plan valorile acestui neam și ceea ce ne definește ca popor. (…) Partidul România Unită s-a întărit. Este un moment în care le pot spune și altor formațiuni cu adevărat românești că ni se pot alătura, ca să facem împreună politica neamului românesc!”, a afirmat Bogdan Diaconu, potrivit sursei citate.