Steaua, eliminată din Liga Campionilor. A pierdut la Belgrad şi va continua în Liga Europa

Steaua a pierdut cu scorul de 2-4 la Belgrad, returul manşei secunde a turului trei preliminar din Liga Campionilor. Roş-albaştrii au condus cu 2-1 la pauză, dar a primit trei goluri în partea a doua a meciului, când Partizan a mai ratat un penalty, iar căpitanul Stelei, Varela, a fost eliminat.

05 aug. 2015, 16:29
Steaua, eliminată din Liga Campionilor. A pierdut la Belgrad şi va continua în Liga Europa

Visul de Champions League al Stelei s-a spulberat miercuri seara, la Belgrad, unde Partizan a câştigat cu 4-2 returul disputei din turul trei preliminar şi s-a calificat în play-off, cu scorul general de 5-3. Campioana României a dat senzaţia la un moment dat, mai ales în prima parte a meciului, că îi va putea elimina pe sârbii, însă în ansamblu fotbaliştii lui Mirel Rădoi au fost sub nivelul adversarilor lor, iar calificarea lui Partizan este meritată.

Fundaşul Paul Papp a fost şi miercuri seara catastrofal şi a greşit împreună cu Cojocaru la primul gol al sârbilor, marcat în minutul 8. Greşeala celor doi a fost reparată de Sulley Muniru (min. 11) şi Hamroun (min. 33), între reuşitele celor doi Tade zguduind bara transversală a lui Partizan.

A fost 2-1 pentru Steaua după prima repriză, dar tactica concepută la pauză de Mirel Rădoi s-a dovedit falimentară. Nu se ştie exact ce sarcini le-au fost trasate jucătorilor noştri, pentru că jocul nostru a fost un imens haos. Papp a mai greşit o dată şi l-a forţat pe Varela să faulteze în calitate de ultim apărător şi să ia cartonaşul roşu, Partizan a ratat un penalty şi a marcat trei goluri, obţinând victoria cu 4-2 şi calificarea în play-off.

Steaua va continua în cupele europene urmând să evolueze în play-off-ul Ligii Europa.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+5 Final de meci, Partizan – Steaua 4-2. Campioana României părăseşte Champions League.

Min. 90+1 GOL Partizan! Trujic îi dă Stelei lovitura de graţie, 4-2 pentru Partizan!

Min. 90 Meciul a fost prelungit cu 5 minute. Steaua nu dă semne că mai poate egala.

Min. 83 În ciuda faptului că Steaua mai are nevoie de un gol pentru calificare, nu reuşeşte să le pună probleme sârbilor. Ba mai mult, gazdele au trecut în câteva rânduri pe lângă marcarea golului de 4-2, care ar închide meciul.

Min. 79 Şansă de 4-2 pentru Partizan, Zivkovic este nestingherit cu balonul la picior, în careul nostru, dar arbitrul fluieră fault în atac, asupra lui Alcenat.

Min. 70 GOL Partizan! Zivkovic o readuce pe Partizan în avantaj. Acesta a primit o pasă de la Oumarou, în interiorul careului, şi l-a învins pe Cojocaru. Partizan – Steaua 3-2, la acest scor campioana României este eliminată.

Min. 68 Este rândul Stelei să-i fie anulat un gol, Gregory Tade a fost semnalizat în ofsaid.

Min. 63 Steaua are o mare şansă de gol, dar şutul lui Tade trece puţin pe lângă poarta gazdelor.

Min. 60 GOL Partizan! Jevtovic a egalat cu un şut de la 30 de metri, mingea a fost deviată şi l-a păcălit pe Cojocaru, intrând în poarta noastră. Portarul nostru a avut o mare parte de vină, el fiind surprins prea ieşit dintre buturi. Partizan – Steaua 2-2.

Min. 58 La două minute steliştii încasează câte un galben. Acum l-a luat Guilherme.

Min. 56 Un nou galben la Steaua, văzut de Hamroun. Acţiunea este finalizată de Bojinov, dar lovitura sa de cap trece mult peste poarta lui Cojocaru.

Min. 54 După cartonaşul roşu al lui Varela, vine şi unul galben, pe care îl vede Alcenat, tot pentru fault.

Min. 51 Prima schimbare a meciului o face Mirel Rădoi. Chipciu este înlocuit cu Guilherme, antrenorul Stelei este forţat să întărească defensiva, după eliminarea lui Varela.

Min. 50 Bojinov a ratat lovitura de la 11 metri, trimiţând balonul în bară! Şansă imensă pentru campioana României, care va evolua însă cu un om mai puţin, după eliminarea căpitanului echipei, Fernando Varela.

Min. 48 Lovitură de la 11 metri pentru Partizan Belgrad! Greşeală imensă a lui Paul Papp, care încearcă un artificiu tehnic, dar le oferă mingea adversarilor! Varela faultează în situaţia de ultim apărător, în careu, iar arbitrul dictează penalty pentru Partizan şi eliminare pentru Varela!

Min. 46 A început repriza a doua la Belgrad.

Min. 45+1 Finalul primei reprize.

Min. 44 Steaua trăieşte periculos, în acest final de repriză e ţinuită în terenul propriu. Varela pune un picior providenţial şi opreşte o acţiune a sârbilor. Nu mai puţin de patru jucători aşteptau mingea, pentru a ţâşni spre poarta lui Cojocaru.

Min. 38 Emoţii mari pentru Steaua! Zivkovic a trimis balonul cu capul în plasă, dar reuşita sa nu a fost validată, de la margine semnalizându-se o poziţie de ofsaid în ofensiva sârbilor.

Min. 33 GOOOOL Steaua!! Hamroun aduce Steaua în avantaj!! Adi Popa a fost la originea acestui gol, el pătrunzând în careu şi trimiţându-i lui Hamroun, care l-a învins pe portarul lui Partizan cu un şut din 12 metri! Partizan – Steaua 1-2!

Min. 30 Lovitură liberă pentru Steaua, de pe partea dreaptă, mingea este trimisă în centrul careului gazdelor, de unde Varela o reia peste poartă.

Min. 27 Bară Steaua! Gregory Tade pătrunde pe dreapta şi şutează puternic, dar portarul lui Partizan respinge cu un ultim efort în bara transversală!

Min. 25 Lovitură liberă pentru Steaua, dar Chipciu şutează peste zid şi peste poartă.

Min. 19 Foarfecă a lui Brasanac, mingea trece pe lângă stâlpul din dreapta al porţii apărate de Cojocaru. Ocazie mare a sârbilor!

Min. 18 Iureşul s-a mai potolit, dacă acest scor se menţine până la final partida va intra în prelungiri.

Min. 11 GOOOL Steaua! Muniru a egalat cu un şut puternic, din 12 metri! Partizan – Steaua 1-1! La golul Stelei o contribuţie uriaşă a avut Gregory Tade, care a câştigat duelul aerian după care mingea a ajuns la Muniru.

Min. 8 GOL Partizan! Sârbii au deschis scorul la o imensă greşeală a lui Paul Papp. Acesta a întors cu călcâiul o minge în centrul careului, de unde Babovic a reluat nestingherit în plasă. O vină mare îi aparţine şi lui Cojocaru, care a ieşit neinspirat şi a lăsat poarta goală. Partizan – Steaua 1-0.

Min. 3 Ocazie mare a Stelei! Hamroun se descurcă excelent în careul gazdelor, mingea ajunge la Chipciu, dar şutul său, la colţul lung, este deviat în corner de un fundaş. Mingea se ducea la vinclu!

Min. 1 A început meciul Partizan Belgrad – Steaua.

Echipele de start:

PARTIZAN: Z.Zivkovici – Vulicevici, Balazici, Fabricio, Petrovici – Jevtovici – A. Zivkovici, Brasanac, Babovici, Oumaru – Bojinov

STEAUA: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela (cpt), Toşca – Sulley Muniru, Breeveld – Popa, Hamroun, Chipciu – Tade

Prefaţând într-o singură frază disputa din această seară, de la Begrad, ar fi de spus că pentru a spera la calificarea în play-off Steaua trebuie să marcheze cel puţin un gol. A încheiat 1-1 săptămâna trecută, pe Arena Naţională, iar asta o obligă să înscrie şi ea în deplasare, deşi la cum au jucat elevii lui Mirel Rădoi în acest debut de sezon este destul de dificial de realizat acest obiectiv.

PARTIZAN-STEAUA LIVE VIDEO LIGA CAMPIONILOR PRO TV. Mirel Rădoi a odihnit nouă titulari în ultimul meci din campionat, dar la fel s-a întâmplat şi înaintea partidei tur cu Partizan, fără ca „odihniţii” să arate vreo formă deosebită în Liga Campionilor. Echipa care merge mai departe în play-off-ul Ligii Campionilor este sigură de încasarea unui cec de 5,4 milioane de euro din partea UEFA. În schimb, învinsa va juca în play-off-ul Ligii Europa.