Pârvulescu: Este posibil ca Ponta să PIARDĂ sprijinul PSD. PNL are şansa să PREIA GUVERNAREA în toamnă

Analistul Cristian Pârvulescu este de părere că noua conducere a PSD, cu Liviu Dragnea în frunte, ar putea să-i retragă sprijinul politic al premierului Victor Ponta. În plus, analistul consideră că liberalii au şansa să preia guvernarea în urma moţiunii depuse la toamnă pentru că "nu cred că dincolo de interesele foarte punctuale ale PSD mai există foarte mulți care să mai sprijine guvernul pentru o perioadă mai lungă de 3-4 luni".

24 iul. 2015, 18:02
Pârvulescu: Este posibil ca Ponta să PIARDĂ sprijinul PSD. PNL are şansa să PREIA GUVERNAREA în toamnă

Analistul Cristian Pârvulescu a vorbit la rfi.ro cum a ajuns să fie numit Liviu Dragnea la şefia PSD şi despre şansele acestuia de a fi ales la Congresul partidului din toamnă.

Citeşte şi: Ponta: Acum e momentul pentru luarea unor măsuri de sprijinire a mediului de afaceri

„A mai fost președinte al partidului în parteneriat cu Victor Ponta, relația dintre cei doi este o relație concurențială, de amiciție politică, dar concurențială, și în final Liviu Dragnea, care fusese obligat să facă un pas înapoi, a profitat de context pentru a reveni.

Politic discutând, ca reprezentant al grupărilor locale nu avea cum să nu câștige. Rovana Plumb era totuși prea puțin cunoscută de către liderii locali, intrase foarte puțin în legătură cu ei (…)

Ceea ce își doresc militanții de partid și aleșii locali este să aibă o conducere previzibilă și care să le apere interesele și cred că Liviu Dragnea le apare ca fiind cel mai potrivit pentru acest lucru. Deci este în momentul de față un candidat serios și cu șanse pentru preluarea conducerii partidului în toamnă”, a precizat Cristian Pârvulescu.

Totodată, analistul politic consideră că este posibil ca PSD să-i retragă sprijinul politic al premierului Victor Ponta. În plus, acesta precizează că Guvernul este mai puţin stabil decât înainte.

 „Este posibil ca Victor Ponta să piardă sprijinul politic al PSD. Este o situație puțin ciudată pentru România, o țară în care regimul politic este unul semiprezidențial dar cu accent pus pe prim-ministru. Prim-ministrul care nu este liderul partidului de guvernământ este slab.(…)

Nu știu cât de repede se va retrage acest sprijin, nu știu dacă se va întâmpla înainte sau după congresul PSD din noiembrie, dar cred că guvernul este acum mai puțin stabil decât înainte de unde și declarațiile obsesive ale liderilor PSD în ceea ce privește susținerea guvernului.

Susținerea guvernului era firească, nu? De ce era trebuiau să sublinieze atât de mult, toți, că acest guvern este sprijinit de către partid. Poate pentru că intenționează să nu îl mai suțină în continuare?”, a menţionat analistul politic.

Citeşte şi: Adrian Năstase îi reproşează lui Ponta că a IGNORAT partidul: Votul de la CEx, ultimatum dat liderilor

Întrebat despre moţiunea de cenzură pe care PNL vrea să o depună la toamnă, Cristian Pârvulescu a răspuns că depinde foarte mult şi de jocul UNPR şi de susţinerea actualului guvern.

„Liberalii au șansa ca la o moțiune de cenzură în toamnă să preia guvernarea. Nu vor obține voturi de la conducerea PSD , de la diferiți parlamentari PSD este posibil…

Gabriel Oprea și UNPR-ul joacă un joc interesant încercând să negocieze cu toate formațiunile politice, ceea ce indică de fapt un fel de sfârșit de perioadă de guvernare și nu cred că dincolo de intersele foarte punctuale ale PSD mai există foarte mulți care să mai sprijine guvernul pentru o perioadă mai lungă de 3-4 luni”, a adăugat Cristian Pârvulescu.