Pasajul subteran de la Piaţa Presei este GATA. De ce întârzie INAUGURAREA

Lucrările la Pasajul rutier de la Piața Presei Libere s-au încheiat. Inaugurarea oficială este întârziată din cauza unui post de transformare al companiei ENEL care încurcă închiderea unor trotuare din zona pasajului.

19 iun. 2015, 07:05
Pasajul subteran de la Piaţa Presei este GATA. De ce întârzie INAUGURAREA

Comisia de recepţie şi-a început activităţile. Când Poliţia va spune că semnalizarea şi semaforizarea sunt ok, totul este în siguranţă, atunci îi vom da drumul. Poate fi foarte curând sau mai poate dura puţin. Mai sunt nişte probleme legate de electrice. Un post de transformare care nu ne aparţine, este al celor de la Enel, care se echipează şi până nu se leagă cablurile nu se pot închide trotuarele din zonă„, a declarat Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, pentru RomaniaTV.net.

Construcţia pasajului rutier subteran de la Piaţa Presei Libere a fost demarată în martie 2014. Pentru realizarea pasajului, Primăria Capitalei a alocat din bugetul local 18 milioane de euro.

Pasajul rutier subteran se va realiza pe sensul dinspre DN1 spre Soseaua Kiseleff. Astfel, șoferii vor putea intra în pasaj de pe Sos. București-Ploiești, din zona de după Fântâna Mioriţa și vor ieși pe Șoseaua Kiseleff, în zona ştrandului Tineretului, și pe bd. Mărăști. În plus, va fi construit şi un pasaj pietonal subteran ce va subtraversa piaţa pe orice direcţie.

Lungimea aproximativă a pasajului este de 700 de metri cu tot cu rampe. Beneficiile pasajului sunt, conform proiectului, fluidizarea circulaţiei, reducerea noxelor, a ratei accidentelor şi costurilor de exploatare.

Contractul a fost atribuit consorţiului SC Apolodor Demolari, Eurovia Construct International, TEHCON & Edilitare şi Infrastructura şi SC Consitrans SRL.