Pasajul subteran de la Piaţa Presei este GATA. Uite cum arată FOTO

Lucrările la Pasajul rutier de la Piața Presei Libere s-au încheiat. Au fost trasate marcajele, instalate balizele şi a fost dat drumul la circulația în rondul din mijlocul pieței. Pasajul subteran așteaptă acum inaugurarea oficială, care va fi stabilită de Primăria Municipiului București, potrivit b365.ro.

15 iun. 2015, 14:44

Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere va face legătura între Șos. Bucureşti – Ploieşti şi bulevardele Kiseleff şi Mărăşti. Lungimea totală a lucrării va fi 740 de metri din care pasajul propriu zis va avea 190 m, iar rampele vor avea o lungime de 140 m şi o lăţime de 7,8 m.

Se va intra în pasaj de pe Șoseaua Bucureşti-Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa şi se va ieşi fie spre Bd. Kiseleff, fie spre Bd. Mărăşti. Astfel, aproximativ la jumătatea pasajului, se va realiza o ramură ce asigură ieşirea spre bulevardul Mărăşti. Această ramură va fi alcătuită dintr-un tronson de tunel cu o lungime de 130 m şi o rampă de ieşire cu o lungime de 140 m.

Inaugurarea oficială a pasajului a fost amânată pentru luna iunie, după ce în zona rampei spre Bd. Mărăști au fost descoperite mai multe cabluri electrice care nu erau prevăzute în planul Enel și au trebuit mutate.

Pentru realizarea pasajului, Primăria Capitalei a alocat din bugetul local 18 milioane de euro. Contractul a fost atribuit consorţiului SC Apolodor Demolari, Eurovia Construct International, TEHCON & Edilitare şi Infrastructura şi SC Consitrans SRL.

Lungimea aproximativă a pasajului este de 700 de metri cu tot cu rampe. Beneficiile pasajului sunt, conform proiectului, fluidizarea circulaţiei, reducerea noxelor, a ratei accidentelor şi costurilor de exploatare.