Pasajul suprateran Doamna Ghica, un nou şantier în Bucureşti. Gabriela Firea a semnat autorizaţia de construire

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că a semnat autorizaţia de construire a Pasajului suprateran Doamna Ghica. Construcţia ar urma să fie finalizată într-un an, iar costul estimat al lucrarilor este de 28 de milioane de euro.

23 sept. 2019, 08:01
Pasajul suprateran Doamna Ghica, un nou şantier în Bucureşti. Gabriela Firea a semnat autorizaţia de construire

„Lucrarile la Pasajul suprateran Doamna Ghica intra in linie dreapta. Am semnat autorizatia de construire. Urmeaza devierea si modernizarea tuturor retelelor edilitare din zona – apa, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicatii si sistematizare drumuri, conform proiectului”, a anunţat Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

„Este un proiect esential pentru fluidizarea traficului din Bucuresti. Pentru ca zona Doamna Ghica este o una foarte aglomerata, la propunerea mea, la inceputul anului, au fost aprobati de catre CGMB indicatorii tehnico-economici. In primavara am semnat contractul pentru proiectare si executie cu Trustul de Cladiri Metropolitane, iar acum am semnat autorizatia de construire”, a mai scris edilul Capitalei.

Conform contractului, lucrarile se vor finaliza in 12 luni, iar costul estimat al lucrarilor este de 28 de milioane de euro.

Proiectul vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecţia străzilor Doamna Ghica cu Şoseaua Colentina şi are în vedere o îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie şi transport din zonă, asigurând o mai mare siguranţă şi o fluidizare a circulaţiei în zona de nord est a Capitalei. Pasajul superior va avea o parte carosabilă alcătuită din 2 benzi de circulaţie pe sens.