CAZUL SORINA: Paşaportul fetiţei adoptate a fost restituit de procurori către Biroul de Paşapoarte

Publicat: Miercuri, 17 Iulie 2019 13:52 // Actualizat: Miercuri, 17 Iulie 2019 13:58 // Sursa: romaniatv.net

Decizie de ultimă oră în cazul micuței Sorina. După ce adopția acesteia a fost declarată ca fiind legală, unicul impediment care bloca plecarea micuței în SUA alături de familia Săcărin, românii care au adoptat-o, a fost și el eliminat.

Pașaportul Sorinei a fost restituit de SIIJ către Biroul de Pașapoarte, după ce fusese reținut pentru verificări. Conform unor informații pe surse obținute de România TV, pașaportul ar avea mai multe probleme, printre care poza micuței, care ar fi prelucrată, dar și adresa la care locuia micuța, care nu era cea reală. Rămâne de văzut dacă pașaportul va fi sau nu anulat.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul Sorina. Documentul care poate schimba adopţia. Ce a ascuns statul

Victor Dumitrică, avocatul asistenţilor maternali, a făcut declarații șocante cu privire la adopția Sorinei, dar și la mama naturală a acesteia, pe care statul român nu ar fi reușit să o găsească. Mai mult, un alt document scoate la iveală un secret bine ascuns.


Declarația notarială făcută de mama naturală a Sorinei.

”Prin prezenta declar că nu sunt de acord cu adopția internațională. (...) Doresc ca fetița să rămână la familia Șărămăt”, precizează Lucan Loredana, mama naturală a Sorinei.

Ce spune avocatul Victor Dumitrică

”Mama naturală a fetiței a venit în țară și a vrut să vadă fata. A însoțit-o pe fetiță la școală și a petrecut timp cu minora. A venit special pentru fetiță. Ideea declarației notariale unde eu am însoțit-o pe doamna a fost de a formula o cerere de revizuire cu privire la hotărârea din 2017 când s-a deschis adopția. Doamna mi-a spus că: dom`ne, eu nu sunt acord cu adopția minorei și că nu vreau să plece din țară. A existat un proces în care eu nu am fost citată. Asta mi-a spus mama fetiței. Am formulat cerere de revizuire și acum am constatat că DGASPC a citat altundeva decât în locul în care stătea în mod real. Au citat-o la domiciliile vechi. Nu au urmărit o citare normală. S-a urmărit acoperirea formală a procedurii, tocmai ca să nu o găsească. (...) Încă din 2017 de când s-a deschis dosarul de adopție, planul era făcut”, a precizat avocatul Victor Dumitrică.
Sorina are un frate. De ce s-a ascuns existența acestuia?

Conform unor documente publicate de România TV, fetița Sorina mai are un frate. Acesta a fost dat de asemenea în plasament după ce mama sa și-a pierdut drepturile în relația cu acesta din cauza că îl bătea.

Conform legislației dacă unul dintre copii este adoptat atunci trebuie adoptați amândoi frații pentru a nu fi despărțiți și pentru a nu le provoca traume, potrivit România TV.  

Fratele Sorinei, pe nume Andrei, are aproximativ 13 ani. Acesta ar fi fost ascuns pentru ca adopția internațională să poată fi făcută fără probleme. În caz contrar, cei doi frați ar fi trebuit adoptați împreună. Mai mult, ar exista oficial în acte că Sorina nu ar mai avea frați de sânge. Documente contrazise de rude. În prezent, copilul s-ar afla într-un centru de plasament din Craiova.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adoptie Sorina cazul Sorina
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre...
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H