PAŞI STRICŢI pentru a prepara CORECT ceaiul

Studiile arată că prea puține sunt persoanele care urmează "ritualul" preparării ceaiului ca la carte, vorbind aici nu despre ceaiul cu efect terapeutic, ci de cel pe care îl bem în mod uzual, în clipele de relaxare sau, dimpotrivă, pentru un plus de energie peste zi.

17 feb. 2016, 20:22
PAŞI STRICŢI pentru a prepara CORECT ceaiul

Englezii sunt cei care stăpânesc cel mai bine secretele preparării ceaiului. O procedură cu reguli stricte și care necesită circa 10 minute pentru a obține băutura perfectă. Astfel, pentru a face corect un ceai, este nevoie de:

  • Apă;
  • Un fierbător;
  • Un ceainic care să aibă încorporată o sită;
  • Ceai vărsat sau la pliculeț – cam 2 grame sau un pliculeț de ceai pentru fiecare 100-150 de ml de apă;
  • O strecurătoare de ceai (dacă nu folosiți pliculețe);
  • Lapte, zahăr sau lămâie după preferință.

Citeşte şi Top cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

Apa se pune în fierbător și apoi pe un foc mic la aragaz. Ceaiul perfect nu are nevoie de apă caldă, ci de apă la temperatură de fierbere – ceea ce înseamnă, în medie, 4 minute deasupra flăcării, spun britanicii.

Până ca apa să dea în clocot și să fie turnată în ceainic, aici se pun pliculețe de ceai sau ceaiul vărsat. De știut că, de regulă, fiecare pliculeț conține circa 2-1,5 grame de produs uscat, aceasta fiind cantitatea necesară pentru a aroma 100 ml de apă (la ceai intens) și 150 ml de apă (la ceaiul mai slab), potrivit super-hrana.ro.

Peste ceai se toarnă apoi apa clocotită, fără a umple însă ceainicul, și se lasă la infuzat nici mai mult nici mai puțin de 6 minute. Acesta este intervalul în care, spun englezii, se prepară cel mai bun ceai, care, la turnarea în ceașcă trebuie să aibă o temperatură între 60 și 80 de grade Celsius.

Atenție dacă folosiți direct frunze de ceai sau plante mărunțite să utilizați strecurătoarea.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu tine dacă bei ceai de nuci