PAŞTE 2015: Papa Francisc le-a cerut preoţilor să nu aibă „feţe acrite”

PAŞTE 2015: Papa Francisc le-a reamintit preoților catolici că nu trebuie să aibă "fețe acrite", să se lamenteze și "ceea ce este cel mai rău, să fie niște pastori plicticoși", relatează EFE, citând din cuvintele rostite de Suveranul Pontif în omilia din Joia Mare, de la Bazilica Sfântul Petru din Roma.

02 apr. 2015, 19:34
PAŞTE 2015: Papa Francisc le-a cerut preoţilor să nu aibă „feţe acrite”

PAŞTE 2015: Papa Francisc a vorbit despre „frumusețea” oboselii provocate de slujirea credincioșilor, o „oboseală bună, plină de roade și bucurie”, și a subliniat că această osteneală nu le dă prelaților dreptul de afișa ‘o față acrită’.

Totodată, el a reiterat ideea că un preot trebuie să aibă „miros de oaie” și „zâmbet de tată”, „fără nicio legătură cu cei care miros a parfum scump și te privesc de la distanță, de sus în jos”.

Tonul acestei predici — în mod tradițional una dintre cele mai importante din întregul an — a fost plin de blândețe și căldură, relatează AFP, reamintind că Papa Francisc a mărturisit că înțelege „oboseala” slujitorilor Domnului în mesajul pe care l-a adresat celor 415.000 de preoți catolici din întreaga lume.

„Atâtea emoții obosesc inima pastorului. Pentru noi, preoții, evenimentele din viața oamenilor nu sunt un buletin de știri”, a spus el, adăugând că se gândește adesea și se roagă pentru preoții apăsați de povara misiunii lor.

Ritualuri de Joia Mare: Papa Francisc spală picioarele a 12 deţinuţi