PAŞTE 2017. Milioane de români au luat lumină în noaptea de Înviere VIDEO

PAŞTE 2017. Milioane de români au mers la biserici pentru slujba de Înviere şi pentru a lua lumină. Bucureştenii au mers în număr foarte mare în Dealul Patriarhiei, unde Preafericitul Părinte Daniel a oficiat întreaga slujbă. La Constanţa, lumina a fost adusă de pe mare de Arhiepiscopul Tomisului, iar cei care petrec Paştele în Bucovina au mers la mănăstiri, informează România TV.

16 apr. 2017, 07:18
PAŞTE 2017. Milioane de români au luat lumină în noaptea de Înviere VIDEO

PAŞTE 2017. Mii de credincioşi au participat la slujba de Înviere de la Patriarhie. La miezul nopţii, Preafericitul Părinte Daniel a împărţit lumina preoţilor şi celor prezenţi.

După ce a oficiat slujba, Preafericitul Daniel a transmis un mesaj credincioşilor.

Sărbători fericite cu pace şi bucurie. Să ne luminăm şi să ne îmbrăţişăm, să spunem fraţi şi celor duşmani. Hristos a înviat!„, a spus Patriarhul Daniel.

Citeşte şi Iohannis, mesajul de Paşte: Spiritul acestei sfinte sărbători să ne dea încrederea de a privi cu optimism către viitor VIDEO

Credincioşii care au ascultat şi Sfânta Liturghie au primit din partea Patriarhiei un ou roşu şi o pască.

Ceremonie spectaculoasă cu mii de oameni a fost şi la Constanţa. Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a adus Sfânta Lumină din largul Mării Negre, reconstituind momentul de acum 2000 de ani.

Arhiepiscopul Tomisului a pornit apoi cu lumina sfântă către Catedrală, unde a fost împărţită credincioşilor.

Şi la mănăstirile din Suceava mii de credincioşi, dar şi turişti care petrec Paştele în Bucovina, s-au adunat să ia lumină.

Citeşte şi ROMÂNIA TV vă urează „Paşte Fericit!”. Tradiţii şi obiceiuri de sărbătorile pascale