PAŞTE 2018. Iată ce fac doi fraţi preoţi pentru copiii şi bătrânii comunităţii pe care o păstoresc. Toţi ar trebui să le urmăm exemplul

Adevăraţi slujitori ai Domnului! Doi fraţi din Teleorman, preoţi cu parohii în satele Negrenii de Sus şi Lada, au ridicat, lângă biserici, cantine sociale.

05 apr. 2018, 08:42
PAŞTE 2018. Iată ce fac doi fraţi preoţi pentru copiii şi bătrânii comunităţii pe care o păstoresc. Toţi ar trebui să le urmăm exemplul

Cei doi părinţi cu inimă mare au grijă de aproape 200 de suflete, copii şi bătrâni fără ajutor. Banii îi strâng din donaţii şi au organizat centre pentru colectare.

Banii pentru alimente îi strâng din donații. De asemenea, o parte din alimente vin și de la centre de colectare din București, scrie Great News.ro.

„În prezent, cantina socială este gata şi oferim o masă calda în fiecare zi, aproximativ 80 de porţii. Am înfiinţat un ONG numit Asociaţia Casa Plină tot pentru a primi ajutor de la cei doritori.

Copiii vin şi servesc prânzul în fiecare zi, în trei serii. Tot aici servesc masa şi 30 de bătrâni, iar pentru 12 persoane imobilizate le duc eu mâncarea acasă în fiecare zi”, le-a povestit părintele Bogdan Danu, paroh la biserica Negrenii de Sus, jurnaliștilor de la Adevărul.

Mâncarea pentru copii și cheltuielile cu utilitățile sunt asigurate exclusiv din donații.

În satul Lada, din Teleorman, lângă biserica veche de două sute de ani, crește o casă mare, impunătoare. Și nu e a preotului, e locul în care copiii săraci ai țăranilor vor primi mâncare și educație.

„Donează un scaun, ca să așezi la masă un copil flămând” sau „Dăruiește vesela ori un sac de ciment” sunt câteva dintre îndemnurile preotului Florin Danu.

80 de copiii şi bătrâni primesc cu ajutorul preotului Florin Danu, o masă caldă.

În ultimii ani, părintele și-a transformat biserica în şcoală de duminică şi i-a învățat gramatică pe copii după liturghia de duminică.

În timpul săptămânii, preotul Danu e șofer pentru un lanț de farmacii.

Cu toate acestea găsește timp să posteze pe Facebook, să caute voluntari care să-l ajute pe șantier sau să caute oameni care sunt dispuși să doneze diverse lucruri pentru viitoarea casă a copiilor sărmani din sat.