Paşte cu emoţii. Un asteroid uriaş se îndreaptă cu viteză spre Terra

Publicat: Joi, 06 Aprilie 2017 15:11 // Actualizat: Joi, 06 Aprilie 2017 15:11 // Sursa: romaniatv.net

Un asteroid ameninţă planeta noastră şi va trece pe lângă noi chiar după sărbătorile de Paşti. Experţii NASA ne asigură însă Pământul este în siguranţă.

Evenimentul este o premieră, date fiind dimensiunile impresionante ale asteroidului şi "distanţa" la care va trece pe lângă Pământ. Asteroidul a fost descoperit în 2014, iar până acum câteva luni nu se ştia nimic despre el.

Ultimele observaţii făcute cu telescopul Gemini South, din Chile, le-au permis cercetătorilor să stabilească traiectoria uriaşului obect spaţial abia în toamna anului trecut. Experţii de la NASA consideră asteroidul ca fiind potenţial periculos” şi au recunoscut că este cel mai mare obiect spaţial care s-a apropiat de Terra în ultimii 10 ani. Totuşi, Agenţia spaţială dăt asigurări că evenimentul va începe şi se va încheia cu bine, traiectoria asteoridului gigant nu va ameninţa omenirea.

Trecerea asteroidului monstru pe lângă Terra este un eveniment excepţional. În primul rând, un obiect spaţial cu dimensiuni atât de mari nu a mai trecut atât de aproape de Terra de mai bine de un deceniu, iar fenomenul nu se va mai repeta până prin 2500.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
2014 JO25 asteroid Terra ciocnire Terra asteroid impact asteroid
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H