Paşte sau 1 Mai. Friptura de miel a fost înlocuită cu mici şi carne de pui

Nici Paştele nu mai e ce-a fost. Românii preferă carnea mai ieftină pe masă, aşa că se orientează spre cea de pui. Şi, cum Paştele pică anul acesta exact pe 1 mai, unii au decis să înlocuiască friptura de miel cu tradiţionalii mici.

26 apr. 2016, 08:48
Paşte sau 1 Mai. Friptura de miel a fost înlocuită cu mici şi carne de pui

Dacă în urmă cu trei-patru ani, pentru Paște se tăiau şi se consumau cam cinci milioane de miei, anul trecut au fost sacrificate aproape 3 milioane de animale. Nici anul acesta vânzarile nu merg mai bine. Ciobanii veniţi la singurul târg de miei din Bucureşti se plâng că nu prea au vândut mare lucru în aceste zile, dar speră să recupereze pe parcurs.

Citeşte şi REŢETA PERFECTĂ pentru Paşte: Friptură de miel cu ierburi, usturoi şi vin

Un kilogram de carne de miel costă aproximativ 25 de lei, în timp ce un miel în viu se vinde cu 10-13 lei kilogramul. În aceste condiţii românii preferă produse mai ieftine pentru Sărbătorile Pascale, de exemplu carnea de pui.

Mieii româneşti ajung astfel la export în Italia, Macedonia, dar mai ales în ţările arabe. Mai mult, având în vedere că anul acesta Paştele pică de 1 mai, carnea de porc concurează serios cu cea de miel. Mulţi romani preferă să petreacă Paştele în stil specific zilei de 1 mai, adică să pună pe grătare mici sau cârnaţi din carne de porc.

Citeşte şi Reţete de Paşte: Pulpă de miel la cuptor