PAŞTI 2015: 8 lucruri de care trebuie să ţii cont

PAŞTI 2015: Mai sunt doar câteva zile până la Înviere, moment în care creștinii ortodocși vor sărbători Paștele. Iată câteva lucruri inedite legate de această sărbătoare, pe care trebuie neapărat să le cunoști.

07 apr. 2015, 14:07
PAŞTI 2015: 8 lucruri de care trebuie să ţii cont

8 lucruri pe care trebuie să le știi despre Paști:

1. Paștele, sau Învierea Domnului, este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor. Ridicarea din morți a lui Hristos, la trei zile după ce a fost răstignit pe cruce, este cea mai mai mare minune din istoria creștinătății, motiv pentru care are o mare însemnătate atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici. De altfel, duminica, prima zi de Paști, este cea mai importantă zi a Bisericii.

2. Cu ocazia acestei sărbători, la nivel mondial, sunt consumate cele mai multe dulciuri, depășind chiar și perioada Crăciunului. Sunt cumpărate în medie aproape 55 milioane de kilograme de iepurași și ouă de Paște în fiecare an și doar în S.U.A. sunt fabricați în jur de 90 de milioane de iepuri de ciocolată.

3. Cu toții adorăm figurinele de ciocolată specifice sărbătorilor pascale. Știați însă că 76% dintre oameni „atacă” mai întâi urechile simpaticilor iepurași din ciocolată, iar apoi trec și la restul corpului?

4. Românii sunt mari amatori de pască. Indiferent de umplutură, statisticile arată că aproape 10 tone din preparatul specific sărbătorilor de Paște sunt consumate doar pe teritoriul țării noastre.

Citeşte mai mult pe revista TEO