Pastila care te face să îţi vezi partenerul cu alţi ochi. Tu cât de des o iei?

Exista intr-adevar o pilula care iti schimba perceptia, iar femeile care iau acest tip de pastile ajung sa creada ca barbatii "neatragatori" sunt, de fapt, sexy.

03 dec. 2014, 09:31
Pastila care te face să îţi vezi partenerul cu alţi ochi. Tu cât de des o iei?

Daca ti-ai cunoscut partenerul in timp ce luai contraceptive pe baza de hormoni, ai putea fi socata si surprinsa sa afli concluzia oamenilor de stiinta.

O noua cercetare de la Universitatea de Stat din Florida explica modul in care contraceptivele orale pot nivela terenul de joc ce tine de genetica in cazul barbatilor.

Femeile casatorite cu barbati care aveau un aspect facial mai putin placut decat media si care au luat contraceptive pe baza de hormoni la inceputul relatiilor au constat ca sotii lor sunt mai putin atragatori dupa ce au incetat sa mai ia pastilele.

Pe de alt aparte, femeile cu soti mult mai atragatori au fost chiar mai multumite dupa incetarea tratamentului cu contraceptive hormonale.

Cele doua studii, publicate in Proceedings of the National Academy of Sciences, au urmat etapele timpurii ale mariajului in cazul a 118 cupluri – 48 de cupluri au fost urmarite timp de patru ani, iar 70 de cupluri au fost analizate timp de un an.

O echipa impartiala de observatori care au fost antrenati in privinta masuratorii atractivitatii fizice a notat aspectul fiecarui partener de sex masculin din cadrul cercetarilor. In ambele studii, sotiile proaspat casatorite au fost rugate sa isi declare nivelul de satisfactie la fiecare sase luni, precum si sa documenteze folosirea contraceptivelor hormonale.

Modificarea si utilizarea hormonilor poate avea drept rezultat cateva efecte secundare bine documentate, cum ar fi cresterea in greutate si modificari ale dispozitiei. Dar, de asemenea, hormonii reusesc oarecum sa orbeasca si sa modifice capacitatea femeilor de a-si alege partenerul bazandu-se doar pe aspectul fizic.

Citeste mai mult pe feminis.ro.