Patriarhia Română, prima reacţie despre înmormântarea Marioarei Zăvoranu

Părintele Marian Pintică a oficiat slujba de înmormântare a Marioarei Zăvoranu, însă au apărut mai multe controverse legate competenţa acestuia de a oficia slujba. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a declarat că familia Marioarei nu a dorit sa fie inmormantata crestineste.

21 apr. 2015, 16:09
Patriarhia Română, prima reacţie despre înmormântarea Marioarei Zăvoranu

Un nou scandal după moartea Mărioarei Zăvoranu. Unul dintre preoţii care au înmormântat-o este răspopit şi nu avea voie să oficieze slujbe. El a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română după ce a divorţat.

„Adevărul este că familia Marioarei nu a dorit sa fie inmormantata crestineste, nu ca Patriarhia nu recunoaste inmormantarea. Atunci cand o famialie are un astfel de necaz se adreseaza unui preot de parohiei. În cazul de fata, familia Oanei nu s-a adresat nici parohiei si nici Episcopiei Bucureştilor pentru a-i trimite un preot pentru imormantare. Un preot nu se autoinvita la o inmormantare, ci este solicitat de familie. Nu este o inmormantare crestineasca, dar in virtutea libertatii de constinta si religioasa in societatea contemporana familiile pot opta si pentru acest gen de servicii”, a spus Constantin Stoica, purtător de cuvânt BOR.

Întrebat dacă ar trebui să se reia înmormantarea, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române spune că cei de la Episcopia Bucurestilor vor gasi o solutie, pentru ca inmormanatarea nu a fost facuta cu preoti canonici.

A fost o problema de optiune a familiei de a apela la niste fosti preoti ortodoxi care fac parte dintr-o asociaţie nonprofit si care nu fac parte din secretariatul de stat pentru culte. Nu are acordul secretariatului de stat pentru culte, adica nu al Guvernului. Degeaba spun ca au legatura cu Episcopia Ortodoxa din America cu Nicolae Condrea, sunt dezinformari prin care incearca sa induca in eroare opinia publica si jurnalistii„, a mai spus Stoica, potrivit România TV.

Mărioara Zăvoranu a fost înmormântată de trei preoţi. Unul dintre aceştia este Mircea Marian Pintică, un preot care a fost caterisit pentru că a divorţat la începutul acestui an. Preotul plăteşte acum pensie alimentară pentru fetiţa lui.

Pentru că a divorţat, preotul a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română.

Eu am acte şi pot să slujesc ca şi preot în România. Nu este doar Patriarhia Română în România. Nu mă mai supun patriarhului Daniel. Mi-a fost citită rugăciunea de dezlegare de către un episcop. Preoţia nu poate fi luată„, a declarat preotul Pintică la România TV.

VEZI ŞI Oana Zăvoranu, acuzaţii grave la adresa medicilor: „Nu mi-au zis că mama e atât de grav bolnavă” VIDEO

Referitor la înmormântarea Mărioarei Zăvoranu, preotul răspopit a declarat că a fost solicitat de un domn care s-a ocupat de funeralii.

Am fost chemat de cei care s-au ocupat de înmormântare. Nu am luat niciun ban. Doar un pachet cu ceva„, a mai spus preotul la România TV.

Înainte de a fi răspopit, Mircea Pintică era coordonatorul preoţilor misionari din Arhiepiscopia Bucureştilor.

Preotul s-a înscris de curând în Mitropolia Autonomă şi susţine că poate dezlega vrăji şi poate ajuta persoanele care au probleme psihice să se vindece.

Am nouă ani de preoţie. Am avut de-a face cu tot felul de situaţii. Cei care mi-au cerut să fac dezlegare, am facut„, a mărturisit părintele.

Pintilă slujeşte în prezent la capela unui spital privat.

CITEŞTE ŞI Mărioara Zăvoranu, îngropată cu bijuterii de 50.000 de euro