Patriarhul Daniel le cere preoţilor să se informeze despre vaccinarea anti-covid

Un document semnat de Patriarhul Daniel a fost trimis tuturor mitropoliților și arhiepiscopilor Bisericii Ortodoxe Române. În document se precizează că fiecare eparhie va primi un material informativ referitor la vaccinarea anti-covid.

09 ian. 2021, 15:24
Patriarhul Daniel le cere preoţilor să se informeze despre vaccinarea anti-covid

Patriarhul Daniel cere preoţilor să se informeze despre vaccinarea anti-covid. Patriarhia a trimis un document în care se precizează că fiecare eparhie va primi un material informativ referitor la vaccinarea anti-covid, informează stiripesurse.ro. 

Citeşte şi Patriarhul Daniel, după suspendarea pelerinajelor: O măsură discriminatorie şi luată fără o consultare cu BOR. Arafat îl contrazice

Patriarhul Daniel, solicitare către preoţi

Decizia a fost luată de Patriarhia Română după ce Secretariatul de Stat pentru Culte a trimis la Cancelaria Sfântului Sinod un material informativ intitulat ”Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”, o broșură de 18 pagini care clarifică, din punct de vedere medical, mai multe aspecte cu privire la subiectul vaccinării românilor împotriva virusului SARS­ CoV-2.

Patriarhul le cere ierarhilor din Sfântul Sinod să transmită broșura către ”personalul clerical și neclerical din eparhie (ierarhi, preoți, diaconi, cântăreți bisericești, vânzători/gestionari, asistenți sociali etc., de la centrul eparhial, parohii și mănăstiri), astfel încât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările oferite de specialiști pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze”.

Reamintim că de sărbători, Patriarhul a transmis că întreaga omenire traveresează o perioadă grea din cauza pandemiei, iar poporul român este îndoliat şi întristat.

Citeşte şi Patriarhul Daniel, mesaj înainte de Sărbătorile de iarnă: Poporul român este îndoliat şi întristat