Patriarhul Daniel, mesaj special pentru românii din Diaspora

Patriarhul Daniel a transmis tuturor românilor, cu ocazia sărbătorilor pascale, urări de pace şi bucurie şi pe cei din Diaspora i-a îndemnat să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc acum.

29 apr. 2021, 11:14
Patriarhul Daniel, mesaj special pentru românii din Diaspora

Patriarhul Daniel, mesaj special pentru românii din Diaspora. „Întrucât în Patriarhia Română anul 2021 este în mod deosebit dedicat românilor din afara României, adresăm românilor de pretutindeni un mesaj părintesc de multă preţuire, precum şi îndemnul de a păstra credinţa creştină ortodoxă împreună cu valorile spiritualităţii româneşti. Totodată, să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc acum”, a transmis joi Patriarhul Daniel.

Ministrul de Interne, mesaj pentru românii din Diaspora care vin în ţară de Paşte
El a continuat: „Sfintele Paşti să aducă tuturor românilor pace şi bucurie, sănătate şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta bună”.

Pastorala de Paști 2021 a Patriarhului: Învierea lui Hristos – începutul vieţii veşnice pentru omenire

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat în Pastorala transmisă de Sărbătoarea Sfintelor Paști 2021 că numai Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat poate dărui oamenilor mântuirea şi viaţa veşnică.

„În acest sens, viaţa creştinilor care iubesc pe Hristos este Cruce sau răstignire a păcatului, prin rugăciune, pocăință şi post, dar şi pregustare a bucuriei Învierii, prin iertarea păcatelor şi împărtăşirea cu Trupul şi Sângele lui Hristos (cf. Ioan 6, 54), Sfânta Euharistie fiind arvuna vieţii veşnice din Împărăţia cerurilor”, a evidenţiat Preafericirea Sa.

Patriarhul României a vorbit și despre perioada de pandemie pe care o traversează omenirea, îndemnând la rugăciune și la prețuirea darurilor primite de la Dumnezeu.

„Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viața omului pe pământ și cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieții pământești și al vieții cerești veșnice”.

„Această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-o perioadă de întărire în credință, mai ales prin rugăciune și prin sporire a iubirii noastre față de oamenii aflaţi în suferință”.

„Totodată, criza medicală sau pandemia ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară”. Taina Crucii şi Taina Învierii Domnului Iisus Hristos au fost profețite de prorocii Vechiului Testament, iar Sfinţii Apostoli, ucenici şi martori ai lui Hristos Cel Răstignit şi Înviat, le-au mărturisit ca fiind adevăruri mântuitoare şi dătătoare de viaţă. Textul integral, pe basilica.ro

Pastorala de Paști 2021. Patriarhul Daniel: „În această perioadă este mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească, de apropiere de Dumnezeu și de solidaritate practică între oameni”