Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID. Anunţul făcut de BOR: Vom spune public!

Guvernul României a cerut BOR să se implice în campania de vaccinare, în special în mediul rural. Cu toate acestea, Patriarhul Daniel încă nu a reuşit să se imunizeze până acum împotriva virusului ucigaş.

06 apr. 2021, 12:25
Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID. Anunţul făcut de BOR: Vom spune public!

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID. Într-un răspuns pentru Europa FM, Patriarhia  susţine că atunci când se va întâmpla, informaţia va fi făcută publică.

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID. Anunţul făcut de BOR: Facem anunţ public!

La începutul acestui an, Ministerul Sănătăţii anunţa că Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare și va difuza materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, reaminteşte că Biserica Ortodoxă Română și-a exprimat și a reiterat frecvent poziția sa favorabilă vaccinării.

Şi în nume personal, Vasile Bănescu îi îndeamnă pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi.

”Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută şi majoră care ţine nu doar de sănătatea personală, ci şi de cea comunitară. În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă, a mai declarant Bănescu.

“Eu am ales să o fac, vaccinându-mă” – spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

El a răspuns pentru Europa FM că Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, încă. Dar că acest lucru va fi anunţat oficial, când se va întâmpla.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 51.000 de persoane, fiind înregistrate 119 reacţii adverse. Alte 92 de reacţii sunt în curs de investigare. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 51.000 de persoane, fiind înregistrate 119 reacţii adverse. Alte 92 de reacţii sunt în curs de investigare. Potrivit CNCAV, 51.370 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 43.451 au primit vaccinul Pfizer, 3.943 pe cel produs de Moderna şi 3.976 pe cel de la AstraZeneca.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu: „În maximum câteva săptămâni, vom fi în situaţia în care fiecare român care şi-a dorit lucrul acesta se va fi vaccinat”