Patriarhul Kirill al Moscovei şi Întregii Rusii face slujbă la pinguini, în Antarctica VIDEO

Publicat: Joi, 18 Februarie 2016 18:05 // Actualizat: Joi, 18 Februarie 2016 18:13 // Sursa: romaniatv.net

Patriarhul Kirill al Moscovei și Întregii Rusii a mers la Bellingshausen, în Antarctica, pentru a oficia o slujbă în cadrul turneului său apostolic în America Latină, care a început în Cuba, unde a avut loc istorica sa întâlnire cu Papa Francisc.

Serviciul religios are loc la Biserica Sfintei Treimi, un lăcaș de cult construit din lemn, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Alexandr Volkov. ''Este un eveniment istoric în viața Ortodoxiei ruse și dovedește că Biserica Rusă își îndeplinește misiunea pe toate continentele'', a declarat aceasta.

Înaltul prelat efectuează această vizită la invitația oamenilor de știință ruși de la baza de pe continentul austral, iar la slujba ținută patriarh ar putea să participe și membri ai altor expediții din zonă, precum cea din Chile, amplasată în apropiere de cea rusă.

Citeşte şi Întâlnire istorică între Papa Francisc şi patriarhul rus. Suveranul Pontif şi Kirill s-au îmbrăţişatPatriarhul Kirill și-a început actualul turneu pastoral la 11 februarie, cu o vizită oficială în Cuba. În 12 februarie, pe aeroportul din Havana, a purtat un dialog de maximă importanță cu papa Francisc, în cadrul primei întâlniri la nivel înalt între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Catolică după Marea Schismă din 1054, care a împărțit creștinismul între catolicism și ortodoxie.

Călătoria sa în America Latină a continuat în Paraguay și se va încheia, în 22 februarie, în Brazilia.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Antarctica Biserica Ortodoxă rusă kirill Patriarhul Kirill pinguini turneu apostolic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 feb 18:29
... Patriarhul Kirill al Moscovei și Întregii Rusii a mers la Bellingshausen, în...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H