Patriciu Achimaş Cadariu: Marţi vom lansa un program privind infecţiile nosocomiale

Publicat: Duminică, 24 Aprilie 2016 18:16 // Actualizat: Duminică, 24 Aprilie 2016 18:16 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, anunță că, în cursul zilei de marți, va fi lansat un program privind infecțiile nosocomiale.

"Infecțiile nosocomiale sunt un punct important, care a derivat din Colectiv și pe care ni l-am asumat în programul de guvernare. Marți vom lansa acest program", a declarat, duminică, ministrul Sănătății.

El a amintit că au fost făcute evaluări interjudețene ale spitalelor, iar la comparația cu cele intrajudețene s-au observat "diferențe importante".

"Am făcut o evaluare interjudețeană, consecutiv celei intrajudețene prin inspecția sanitară, am verificat, am format grupuri de inspectori din două județe care au verificat un al treilea județ și le vom prezenta prin comparație cu ce s-a întâmplat la inspecția intrajudețeană. Sunt diferențe importante. Pe de altă parte, am trimis un chestionar principalelor 100 de spitale cele mai expuse la infecții tocmai pentru a evalua situația, pentru a vedea ce lipsește", a explicat demnitarul.

Potrivit acestuia, "este responsabilitatea spitalelor, prin lege", de a-și rezolva problema infecțiilor nosocomiale.

Ministrul Sănătății a precizat că, având în vedere că în România numărul epidemiologilor este insuficient, vor fi organizate cursuri de pregătire pentru medicii din spitale care sunt responsabili de infecțiile nosocomiale.

"Având în vedere că nu avem suficienți epidemiologi, vom organiza cursuri de pregătire pentru mai multe categorii de medici, cei care sunt în spitale și sunt responsabili de infecțiile nosocomiale, pentru a ști să le indentifice, să le pună în evidență, să parcurgă toate detaliile. Facem ceea ce se numește maparea nevoilor în sănătate. Este o condiționalitate și este modalitatea prin care putem debloca fondurile nerambursabile europene pentru spitalele regionale", a mai declarat Patriciu Achimaș Cadariu.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 apr 20:46
...Băsescu, pe Facebook. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a anunțat că, în cursul zilei de marți, va fi lansat un program privind infecțiile nosocomiale....
25 apr 07:28
Răspunde | Votează email 0 email
Florin
E real, trebuie doar sa vezi!
Acum e timpul sa vezi oferta noastra, pentru ca aici chiar ai ocazia de a castiga bani intr-o colaborare convenabila, in confortul casei tale, fara stres, fara griji, fara sefi, fara program fix. Totul e pregatit si functioneaza! Solicita acum detalii la adresa de email: [email protected]
24 apr 19:26
Votează email 0 email
...prin lege”, de a-și rezolva problema infecțiilor nosocomiale….citeste mai departe. ...
24 apr 18:38
...Achimaș Cadariu, anunță că, în cursul zilei de marți, va fi lansat un program privind infecțiile nosocomiale. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
24 apr 18:37
... Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, anunță că, în cursul...
24 apr 18:29
...cursul zilei de marți, va fi lansat un program privind infecțiile nosocomiale. Citește mai departe… Citeste mai departe: Patriciu Achimaş Cadariu: Marţi vom lansa un program privind infecţiile...
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H