Patrick Ekeng, al 126-lea fotbalist mort pe teren. În 2016 a mai fost un singur caz VIDEO

Conform datelor oficiale centralizate de FIFA, Patrick Ekeng este al 126-lea jucător care moare pe terenul de fotbal. Camerunezul s-a prăbușit de gazon în minutul 70 și nu a mai putut fi salvat la Spitalul de Urgență, după mai multe manevre de resuscitare.

07 mai 2016, 06:57
Patrick Ekeng, al 126-lea fotbalist mort pe teren. În 2016 a mai fost un singur caz VIDEO

În 2016 a mai fost un singur caz de fotbalist decedat pe teren. Este vorba despre Stefan Melovski, de la Melaka United, care a fost lovit de fulger în timpul unui antrenmanet, pe 5 aprilie.

Potrivit fanatik.ro, ultimul caz de fotbalist de primă ligă decedat pe teren a fost Gregory Mertens, de la Sporting Lokeren, care a murit la trei zile după ce a suferit un atac de cord suferit într-un meci al rezervelor.

Ultima astfel de tragedie care a avut loc pe un teren din România a fost cea a lui Chinoso Ihelwere Henry, 21 de ani, fotbalist la Delta Tulcea. Pe 5 august 2016, Henry a murit pe teren în minutul 86, la scurt timp după ce fusese introdus într-un amical cu Balotești.

Citeşte şi Patrick Ekeng, cel mai distribuit nume pe Twitter sâmbătă noapte

Unul dintre cazurile cu mare impact a fost cel al lui Daniel Jarque, de la Espanyol Barcelona, în Primera Division. Avea 26 de ani. Acesta s-a prăbușit în timpul unui antrenament, pe 8 august 2009, și a murit. Aceeași cauză, stop cardio-respirator.

Antonio Puerta, fost fotbalist al Sevillei, a murit chiar în timpul unui meci oficial, contra celor de la Getafe. Și el s-a prăbușit pe teren fără să fie atins de un adversar. A murit cîteva ore mai tîrziu, la vîrsta de 23 de ani. Se întîmpla pe 28 august 2007.

Citeşte şi Ofiţerii de la Omoruri au deschis dosar penal în cazul morţii lui Patrick Ekeng

Alte două tragedii la meciuri transmise în direct au avut loc în interval de doar șase luni, între iunie 2003 și ianuarie 2004. pe 26 iunie 2003, Marc Vivien Foe s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci de Cupa Confederațiilor dintre Camerun și Columbia. Foe avea 28 de ani și era împrumutat de Lyon la Manchester City.

Pe 25 ianuarie 2004, Miklos Feher, 25 de ani, a murit pe gazon în timpul unui meci dintre Benfica Lisabona și Vitoria Setubal. Mai erau doar cîteva secunde pînă la fluierul final al partidei.

Moartea lui Puerta

Moartea lui Marc Vivien Foe: