Patriotism peste hotare: Poroşenko i-a îndemnat pe ucrainenii de PRETUTINDENI să arboreze CULORILE NAŢIONALE

Iniţiativa 'Culorile noastre', dedicată drapelului naţional al Ucrainei, a luat startul în ajunul Zilei Independenţei acestei ţări, informează Unian, care citează pagina de Facebook a preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko.

20 aug. 2014, 13:57
Patriotism peste hotare: Poroşenko i-a îndemnat pe ucrainenii de PRETUTINDENI să arboreze CULORILE NAŢIONALE

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, i-a îndemnat pe ucrainenii din întreaga lume să-şi împodobească locuinţele în culorile naţionale. 'În mod simbolic, cu ocazia acestei zile, a fost vopsită în culorile noastre probabil cea mai înaltă clădire din Moscova. Îi îndemn pe ucrainenii din întreaga lume, oriunde s-ar afla ei, să-şi împodobească, în ajunul Zilei Independenţei, locuinţele, birourile şi maşinile în culorile noastre naţionale', a scris Poroşenko pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, promite alegeri anticipate în toamnă

Persoane încă neidentificate au arborat drapelul Ucrainei în vârful stelei în cinci colţuri de pe turnul uneia din cele mai înalte clădiri construite pe vremea dictatorului Iosif Stalin pe cheiul Moscovei - chiar în centrul capitalei ruse - şi au vopsit în albastru o parte din steaua ce aminteşte de perioada sovietică, relatau Interfax şi Ria Novosti. Drapelul naţional ucrainean a fost dat jos la scurt timp de angajaţi ai primăriei Moscovei.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, i-a îndemnat pe ucrainenii din întreaga lume să-şi împodobească locuinţele în culorile naţionale. ‘În mod simbolic, cu ocazia acestei zile, a fost vopsită în culorile noastre probabil cea mai înaltă clădire din Moscova. Îi îndemn pe ucrainenii din întreaga lume, oriunde s-ar afla ei, să-şi împodobească, în ajunul Zilei Independenţei, locuinţele, birourile şi maşinile în culorile noastre naţionale’, a scris Poroşenko pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, promite alegeri anticipate în toamnă

Persoane încă neidentificate au arborat drapelul Ucrainei în vârful stelei în cinci colţuri de pe turnul uneia din cele mai înalte clădiri construite pe vremea dictatorului Iosif Stalin pe cheiul Moscovei – chiar în centrul capitalei ruse – şi au vopsit în albastru o parte din steaua ce aminteşte de perioada sovietică, relatau Interfax şi Ria Novosti. Drapelul naţional ucrainean a fost dat jos la scurt timp de angajaţi ai primăriei Moscovei.