Patronul restaurantului din Constanţa, unde trei dansatoare au murit într-un incendiu, a indicat PISTE FALSE

Patronul restaurantului din Constanţa în care au murit trei tinere, în urma unui incendiu, a vrut să ducă anchetatorii pe o pista falsă. El a spus că e vorba despre o mână criminală şi chiar a indicat persoane care ar fi pus focul.

12 aug. 2015, 07:02
Patronul restaurantului din Constanţa, unde trei dansatoare au murit într-un incendiu, a indicat PISTE FALSE

George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanţa, le-a dat anchetatorilor un bilet în limba arabă în care era ameninţat. El a spus că a găsit bucata de hârtie pe capota maşinii şi că focul a fost pus intenţionat.

Când a văzut că procurorii nu găsesc informaţii care să-i susţină această varianta, a adus un angajat care a declarat că a surprins o colegă cu o sticlă în mână în care avea o substanţă de culoare galbenă. Băiatul le-a spus anchetatorilor că substanţa din sticlă a produs incendiul.

Femeia a fost audiată şi a declarat că era o sticlă cu apă, lucru confirmat şi de camerele de supraveghere din restaurant.

Aceste piste false au îngreunat ancheta procurorilor.

CITEŞTE ŞI Procurorii cer anchetarea pompierilor care au intervenit la incendiul de la restaurantul Beirut

La începutul lunii august 2015, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui George Karam, patronul restaurantului morţii, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În incendiul devastator care a izbucnit la Restaurantul Beirut au murit carbonizate cântăreaţa Nicoleta Ioana Cengher şi dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţianu.