Patronul unui restaurant este acuzat că punea droguri în mâncare pentru a-i face pe clienți dependenți de meniurile sale

Patronul unui restaurant chinezesc este acuzat că punea parf de opiu în specialitățile din tăiței pentru a-i face pe clienți dependenți de mâncarea sa.

15 sept. 2021, 23:41

Proprietarul unui restaurant chinezesc a fost recent arestat, după ce a recunoscut că a adăugat pudră de opiu în mâncare pentru a-i face pe clienți dependenți de meniurile servite în localul său.

La sfârșitul lunii august a acestui an, secția de poliție Lunan din orașul Lianyungang, provincia chineză Jiangsu, a primit informații că patronul unui restaurant cu specialități din tăiței ar putea folosi ingrediente ilegale pentru a-și face mâncarea mai gustoasă pentru clienți.

Denunțătorul anonim urmărise clipuri despre siguranța publică în care se vorbea despre oamenii de afaceri dubioși care adaugă praf de opiu în mâncare pentru a face meniurile să pară mai apetisante. El s-a întrebat dacă nu cumva și restaurantul unde se pregăteau delicioșii tăiței fierbinți pe care îi iubea atât de mult făcea același lucru.

După cum s-a dovedit, patronul adăuga de fapt pudră de opiu în tăiței, pentru a-i face dependenți pe cei care lua masa, ca modalitate de a stimula afacerile.

Denunțătorul a adus poliției mai multe feluri de mâncare pentru testare, iar rezultatele au arătat că acestea conțineu un nivel ridicat de papaverină, (o substanță derivată din opiu), narcotină și alți compuși neobișnuiți.

Un patron de restaurant își droga clienții. Care a fost motivul invocat autorităților

Postul de Poliție Lunan a cooperat cu Brigada de Investigare a Mediului în Alimente și Droguri pentru a efectua o percheziție completă la restaurantul indicat și a confiscat o oală mare de ulei de chili, care s-a dovedit ulterior că era legat de substanțe derivate din opiu.

„Uleiul de ardei iute este condimentat cu pulbere opiu, ceea ce îl face să aibă un gust considerabil mai bun. Vasul rece de tăiței, în ansamblu, are un gust mai delicios datorită opiului, de aceea acest aliment poate crea dependență și prezintă un pericol pentru sănătate pe termen lung ”, a declarat reporterilor ofițerul Zhang Kaoshan.

Când s-a confruntat cu poliția, proprietarul restaurantului, un localnic supranumit Li, nu a avut de ales decât să recunoască că a adăugat pulbere de opiu în tăițeii cu chili, explicând că a fost singura modalitate de a-și salva afacerea după pandemie. Își pierduse majoritatea clienților în timpul restricțiilor, așa că s-a gândit că tăițeii cu opiu sunt o modalitate care va face ca afacerea să-și revină mai repede.

Antreprenorul auzise că adăugarea semințelor de opiu în mâncare ar putea face clienții dependenți. Un negustor de condimente i-a vândut un condiment care conține opiu, iar Li a amestecat condimentul special pe care l-a cumpărat cu uleiul de chili și soia.

În scurt timp, profiturile zilnice ale standului alimentar au crescut cu aproximativ o treime, iar uleiul de chili cu opiu a devenit ingredientul de bază. Din păcate pentru proprietarul lacom, este acuzat că a produs și a vândut alimente toxice și dăunătoare și riscă să petreacă mult timp după gratii, relatează OddityCentral.