Patru arestări în urma exploziei unei maşini-capcană

Patru bărbaţi au fost arestaţi în urma exploziei unei maşini-capcană, sâmbătă, la Londonderry, în Irlanda de Nord, a anunţat poliţia duminică, atribuind atacul unei grupări republicane irlandeze. 

21 ian. 2019, 06:30
Patru arestări în urma exploziei unei maşini-capcană

Doi suspecţi, în vârstă de douăzeci şi ceva de ani, au fist arestaţi duminică dimineaţa, iar alţi doi bărbaţi, în vârstă de 34 şi 42 de ani, au fost arestaţi duminică seara în oraş, a anunţat Poliţia din Irlanda de Nord (PSNI).

Poliţia a difuzat mai multe înregistrări video pe contul său de Twitter. Într-una apare o persoană care fuge din maşina parcată. Într-altă înregistrare video se poate vedea un grup de oameni trecând în apropiere de vehicul, cu puţin timp înaintea exploziei. O a treia înregistrare video surprinde impresionanta explozie, fragmente aruncate în aer şi maşina devastată de flăcări.

Anchetatorii cred că ”noua IRA”, aripa disidentă a Armatei Republicane Irlandeze (IRA) este în spatele atacului. ”Principala noastră pistă este noua IRA”, a declarat într-o conferinţă de presă adjunctul şefului poliţiei, Mark Hamilton, prezentând această grupare drept un ”grup mic”, ”amplu nereprezentativ”, potrivit news.ro

Maşina a explodat sâmbătă, către ora locală 20.00 (22.00, ora României) în faţa unui tribunal, în centrul oraşului.

Poliţia a ”început imediat să evacueze oameni din clădirile vecine”, şi anume sute de clienţi ai unui hotel şi un număr mare de copii de la un club de tineret al unei biserici. Explozia a avut loc la ora locală 20.10 (22.10, ora României).

”Acest atac este incredibil de periculos. Din fericire, autorii nu au ucis sau rănit” pe cineva, a reacţionat adjunctul şefului poliţiei.