Patru bărbaţi arestaţi la frontiera germano-austriacă: Au fost prinşi cu materiale pentru fabricarea de bombe

Autorităţile germane au arestat patru suspecţi după ce, în maşina acestora, poliţiştii au descoperit materiale din care se pot fabrica dispozitive explozive, informează dw.com.

30 sept. 2016, 18:02
Patru bărbaţi arestaţi la frontiera germano-austriacă: Au fost prinşi cu materiale pentru fabricarea de bombe

Autorităţile germane care au făcut această descoperire îl anchetează şi pe şoferul maşinii, polonez de origine, în care au fost descoperite materialele ce ar fi urmat să fie folosite la fabricarea de bombe. Poliţia germană încearcă să afle dacă şoferul polonez trafica imigranţi clandestini şi arme peste graniţă.

S-a format imediat un cordon de securitate pe autostradă de către autorităţile germane şi austriece. Poliţiştii au descoperit în maşină suspecţilor trei ţevi, explozibili şi mecanisme de detonare. Captura de arme şi explozibili s-a făcut la graniţa din districtul Kiefersfelden din landul Bavaria, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, vineri. Poliţia a mai descoperit în maşină o substanţă narcotică şi mai multe cuţite.

Citeşte şi Poliţişti belgieni arestaţi în Franţa pentru că au transportat imigranţi

Ancgheta poliţiştilor a durat peste 7 ore. Autorităţile germane au arestat un polonez, un cetăţean din Guineea şi doi bărbaţi din Coasta de Fildeş care se aflau în maşină. Vehiculul era înmatriculat în Polonia.