Patru cetăţeni irakieni şi o călăuză siriană, depistaţi de poliţiştii de frontieră din Timiş

Patru cetăţeni din Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unei călăuze siriene, au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa.

05 feb. 2018, 09:47
Patru cetăţeni irakieni şi o călăuză siriană, depistaţi de poliţiştii de frontieră din Timiş

„Cetăţeanul sirian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, fiind prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, se arată într-un comunicat remis, luni, AGERPRES, de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, în baza unor informaţii deţinute la nivelul sectorului, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, oprind în localitatea de frontieră Semlacu Mare un autoturism marca Ford. În autoturism se afla un grup de cetăţeni străini care nu îşi justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care persoanele în cauză au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că respectivul grup era format din patru cetăţeni irakieni, toţi bărbaţi, având vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţeanul sirian, în vârstă de 42 de ani, care a prezentat un permis de şedere românesc.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul călăuzei siriene.

Persoanele în cauză au solicitat azil în România şi au fost predate Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, iar pentru cetăţeanul sirian a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cercetările s-au desfăşurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Citeşte şi Un migrant irakian, depistat într-un parc din Giurgiu