Patru elevi, calificaţi pentru faza naţională a Concursului Internaţional de Discursuri EF Challenge

Sambata, 16 aprilie 2016, incepand cu ora 11.00, la Centrul de Limbi Straine Flying Colours din Bucuresti, 20 de elevi cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani vor participa la finala nationala a Concursului International de Discursuri EF Challenge. Cele mai bune patru discursuri se vor califica mai departe la selectia mondiala a competitiei, care va avea loc in data de 30 aprilie.

13 apr. 2016, 08:21
Patru elevi, calificaţi pentru faza naţională a Concursului Internaţional de Discursuri EF Challenge

Peste 200 elevi din toata tara s-au inscris la editia din acest an la Concursul International de Discursuri EF Challenge. Ei au trebuit sa gaseasca raspunsul la una dintre cele mai interesante intrebari din lume – „Crezi ca nimic nu e imposibil?”. 20 dintre cele mai convingatoare discursuri, in limba engleza, au fost selectate de un juriu format din 4 specialisti in public-speaking si profesori de limba engleza, pentru a participa la faza nationala a concursului.

La competitia pentru marea selectie mondiala, juriul va alege cele mai bune 2 discursuri pe care le vor sustine cinci elevi cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani, iar pentru categoria de varsta 15-19 ani, 15 tineri se vor lupta pentru a obtine cele doua locuri care ii vor trimite la urmatoarea etapa.

Finalistii vor prezenta acelasi discurs pe care l-au pregatit sub atenta coordonare a profesorului si care a fost trimis organizatorilor pentru selectia nationala, dar spre deosebire de etapa trecuta, discursul va fi sustinut in fata unui juriu. Discursurile castigatorilor se vor filma de organizatori si se vor trimite la selectia mondiala.

In continuare, dupa o amanuntita selectie, vor fi anuntate cele mai bune 20 de discursuri din lume, care vor fi prezentate in fata unui public international, la Forumul EF Youth Leadership, ce va avea loc in august 2016, la Rio de Janeiro (Brazilia).

Participantii la faza nationala

Pentru categoria de varsta 11-14 ani, finalistii sunt urmatorii:

•Ionescu Rares – Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti
•Lica Oana – Centrul „ProLanguage” din Sibiu
•Nicolescu Mira Miriana – Colegiul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti
•Oancea Olguta Eliza – Scoala Gimnaziala nr. 1 din Lehliu-Gara, Calarasi
•Tanase Ema – Scoala Gimnaziala „Spectrum” din Constanta (coordonator prof. Gemil Erda).

Acestia vor sustine discursurile in intervalul orar 11.00 – 12.00.

Pentru categoria de varsta 15-19 ani, finalistii sunt urmatorii:

•Andras Andreea – Colegiul National Banatean din Timisoara
•Bosneac Alec-Tudor – Colegiul National Banatean din Timisoara
•Chelba Stefana – Colegiul National „Eudoxiu Hurmuzachi” din Raduti, Suceava
•Dogaru Elena Isabela – Colegiul National de Informatica „Matei Basarab” din Rm. Valcea
•Ghica Vlad Andrei – Colegiul National Biligv „George Cosbuc” din Bucuresti
•Ghitoi Alexandra-Laura – Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti
•Halmaghi Maria – Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Sibiu
•Ladan Claudiu – Colegiul National „Petru Rares” din Piatra-Neamt
•Lupoae Andreea – Colegiul National „Costache Negri” din Galati
•Miron Ana-Maria – Colegiul National „IL Caragiale” din Bucuresti
•Mot Ana-Maria – Mark Twain International School din Bucuresti
•Palco Daniel – Colegiul National „Titu Maiorescu” din Aiud
•Peter Georgiana – Colegiul National Banatean din Timisoara
•Sprinceana Sebastian – Colegiul National „Nicolae Titulescu” din Pucioasa
•Ungur Ligia Mirela – Colegiul National „Unirea” din Tg. Mures

Acestia vor sustine discursurile in intervalul orar 12.30 – 14.45.

Premii atractive pentru elevi si pentru profesorii coordonatori

Pentru selectia mondiala, organizatorii au pregatit si premii atractive pentru participantii din intreaga lume. Douazeci dintre acestia, cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, vor fi castigatorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum in Rio de Janeiro. Cei mai mici dintre oratori (11-14 ani) au sansa sa castige un curs impreuna cu colegii de clasa, in Marea Britanie sau in Singapore. Zece elevi vor castiga o tabara internationala de studii pe o durata de 2 saptamani. Recompensati vor fi si profesorii coordonatori, iar zece dintre acestia vor primi un curs de pregatire didactica in strainatate si 300 de elevi si profesori vor castiga un curs online de limba engleza la EF Englishtown, pe o durata de 3 luni.

Avem unii dintre cei mai buni oratori din lume

„In urma pre-selectiilor care au avut loc in scoli, au fost trimise catre pre-selectia nationala peste 45 de discursuri elaborate si prezentate de elevii romani. Am ramas cu totii foarte placut surprinsi de profunzimea argumentelor si de viziunea lor despre lume si viata. Totodata, am remarcat optimismul cu care acestia privesc viitorul lor si credem cu tarie ca tara noastra exceleaza la capitolul public-speaking-ului, mai ales in randul elevilor. Putem afirma, fara teama de a gresi, ca elevii romani sunt unii dintre cei mai buni oratori din lume. Traind intr-o epoca a globalizarii, in care comunicarea publica si cea intercomunitara reprezinta unele dintre cele mai importante valori pe care copiii trebuie sa le deprinda, consideram ca sistemul educational romanesc ar trebui sa ia in calcul si introducerea unei materii optionale de public-speaking, care sa ii pregateasca pe tineri pentru societatea moderna”, declara Andrei Henegar, directorul Qdays Educational Holidays si coordonatorul etapei nationale a concursului international de discursuri.


loading...
Partenerii noștri