Patru familii din Vâlcea, evacuate din cauza unei alunecări de teren care le ameninţă casele

Patru familii din localitatea vâlceană Alunu vor fi evacuate, în perioada următoare, ca urmare a unei decizii luate de către autorităţi, măsura fiind dispusă din cauza unei alunecări de teren activate în zona unei halde de steril, care le ameninţă gospodăriile. Primele două familii, formate din cinci adulţi, vor fi evacuate marţi seară la un centru social din localitate.

16 mai 2017, 14:44
Patru familii din Vâlcea, evacuate din cauza unei alunecări de teren care le ameninţă casele

Patru familii, totalizând 14 persoane, între care trei copii, vor fi evacuate din casele lor situate în localitatea Alunu, din judeţul Vâlcea, măsura fiind dispusă de către autorităţi în condiţiile în care imobilele riscă să se prăbuşească din cauza unei alunecări de teren activate în zona unei halde de steril apaţinând obiectivului minier Cariera Berbeşti Vest din cadrul CET Govora S.A.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Prefectura Vâlcea, decizia privind evacuarea celor patru familii a fost luată în urma unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc marţi după-amiază şi în care s-a discutat situaţia celor patru locuinţe.

Autorităţile judeţene au constatat că două dintre familii, care totalizează cinci adulţi, reprezintă nivel de urgenţă unu, iar acestea vor fi evacuate împreună cu bunurile lor la un centru social din localitate, a declarat pentru News.ro George Alexandru Concioiu, consilier în cadrul Prefecturii Vâlcea.

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor fi evacuaţi şi membrii celorlalte două familii, respectiv patru adulţi şi trei copii, care reprezintă nivel de urgenţă doi în ceea ce proiveşte standardele de protecţie civilă.

Reprezentantul Instituţiei prefectului Vâlcea a precizat că membrii celor patru familii nu s-au opus evacuării.

Citeşte şi Alertă în Vaslui din cauza alunecărilor de teren. Mai multe familii riscă să fie evacuate