Patru incendii la case de vacanţă şi de locuit în judeţul Harghita, în noaptea de Anul Nou

Patru incendii au izbucnit în noaptea de Anul Nou la trei la case de vacanță și la una de locuit din judeţul Harghita, din cauza surselor de încălzire amplasate necorespunzător, pagubele provocate de flăcări depăşind 120.000 de lei.

01 ian. 2014, 10:53
Patru incendii la case de vacanţă şi de locuit în judeţul Harghita, în noaptea de Anul Nou

Potrivit informațiilor furnizate de Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, cel mai mare incendiu a izbucnit la o casă de vacanță în cartierul Szecseny, din Miercurea Ciuc, la intervenție deplasându-se două echipaje de pompieri, cu două autospeciale.

În incendiu au ars acoperișul imobilului, pe o suprafață de 120 de metri pătrați, două camere de la mansarda clădirii și mobilierul, pagubele fiind estimate la aproximativ 100.000 de lei. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un șemineu amplasat prea aproape de materialele inflamabile, relatează Mediafax.

În localitatea Satu Mare, în apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc, o altă casă de vacanță a fost cuprinsă de flăcări, din cauza șemineului. Flăcările au mistuit tavanul pe o surpafață de şase metri pătrați și au deteriorat parchetul, tencuiala și zugrăveala din două camere, precum și holul cabanei.

Pagubele provocate de incendiu se ridică la aproximativ 15.000 de lei.

Acoperişul unei case de vacanță din comuna Ciumani a luat foc de la coșul de fum al construcției, amplasat necorespunzător, flăcările extinzându-se și la un dormitor. Acoperișul a ars pe o întindere de cinci metri pătrați, iar dormitorul pe o suprafață de nouă metri pătrați, pagubele fiind evaluate la aproximativ patru mii de lei.

Pompierii au mai intervenit la stingerea unui incendiu care se manifesta la nivelul tavanului unei case de locuit din cartierul Jigodin, în municipiul Miercurea Ciuc, cauzat de un șemineu. Intervenția rapidă a militarilor a localizat suprafața plafonului incendiat la opt metri pătrați, iar pagubele la valoarea de 1.500 de lei.

La niciuna dintre intervenții nu a fost necesară evacuarea persoanelor care își petreceau noaptea de Anul Nou în imobilele care au fost afectate de incendii, acestea părăsind clădirile înainte de sosirea echipajelor de pompieri, fără să existe victime rănite sau intoxicate cu fum.

La o primă estimare a pompierilor, cele patru incendii izbucnite în Harghita în noaptea de RRevelion au produs pagube de aproximativ 120.500 de lei.


loading...
Partenerii noștri