Patru irakieni şi o călăuză sârbă, prinşi de poliţişti în Timiş. Voiau să treacă ilegal în ROMÂNIA

Poliţiştii de frontieră din Moraviţa au prins patru cetăţeni din Irak care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu ajutorul unei călăuze sârbe. Migranţii s-au ascuns într-un canal până când au fost preluaţi de călăuză.

08 oct. 2017, 10:45
Patru irakieni şi o călăuză sârbă, prinşi de poliţişti în Timiş. Voiau să treacă ilegal în ROMÂNIA

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au observat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un grup format din patru persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior, potrivit Mediafax.

Ajunse pe teritoriul României, persoanele s-au ascuns într-un canal şi au aşteptat până când un autoturism, care venea dinspre localitatea Moraviţa, a venit şi i-a preluat. Imediat, poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, iar persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din trei bărbaţi şi un minor, toţi cetăţeni irakieni, având vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb K.A., în vârstă de 31 de ani, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Zeci de migranţi prinşi la Giurgiu şi Constanţa

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzei sârbe.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.