Patru medalii la Balcaniada de Geografie pentru lotul olimpic al României

Publicat: Joi, 02 Iulie 2015 17:52 // Actualizat: Joi, 02 Iulie 2015 17:52 // Sursa: romaniatv.net

Patru elevi români au reușit să obțină trei medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Balcanica de Geografie.

Echipa României, prezentă la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie (24-30 iunie/Belgrad), a cucerit trei medalii de aur şi o medalie de argint. Performanţa a fost realizată de următorii elevi: Anca-Maria Rădulescu (Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu" din Piteşti), Ionel-Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional „Ion Minulescu" din Slatina) şi Andrei Tudor Suciu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Bucureşti) - medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Crăciun (Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân" din Constanţa) - medalie de argint. Toţi componenţii echipei României sunt elevi în clasa a XII-a.

Selecţia lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2015, la Cluj - Napoca.

La această primă ediţie au participat 28 de competitori din 6 ţări. Fiecare lot a fost alcătuită din 4 elevi şi 2 lideri (profesori coordonatori). În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, ţara gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

Vezi și: Şase medalii pentru olimpicii români, la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 iul 20:53
...au reușit să obțină trei medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Balcanica de Geografie. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
02 iul 17:57
Votează email 0 email
...obțină trei medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Balcanica de Geografie. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H