Patru mituri despre relaţii care îţi pot ruina căsnicia

Nu este uşor să ţii în viaţă un mariaj, iar lucrurile devin şi mai complicate dacă încerci să impui anumite „reguli" şi „adevăruri" pe care le-ai auzit ori citit de la cunoscuţi ori din reviste.

24 nov. 2015, 21:09
Patru mituri despre relaţii care îţi pot ruina căsnicia

Iata ce spun expertii in relatii de cupluri despre cele mai cunoscute mituri legate de mariaj.

Niciodata sa nu mergi in pat suparat

Problema acestui mit deriva din faptul ca pleaca de la premisa ca neintelegerile maritale (de orice fel) sunt nesanatoase cand adevarul este ca rezolvarea problemelor si gasirea de solutii pot, de fapt, sa intareasca relatia, crede Amanda Deverich terapeut de cuplu si familie. Mergi la culcare daca nu ai suficienta energie mentala pentu a discuta; vei fi intr-o pozitie mai buna a doua zi, dupa un somn bun.

„Sa nu mergi niciodata suparat in pat ar putea de fapt sa creasca conflictul si sa reduca abilitatea cuplului de a rezolva probleme. Lucru ce poate fi cu adevarat periculos pentru cuplurile care au o dinamica . Adica o persoana incearca sa restabilieasca conexiunea si sa rezolve neintelegerile in vreme ce celalalt se retrage din disputa intrucat este obosit din punct de vedere emotional”, a explicat Deverich. „In acest caz mergi in pat suparat. Un/o partener/a care are tendinta de a se retrage are nevoie de timp si spatiu pentru a se calma inainte de a se reangaja in discutie.”

Mariajul schimba oamenii in profunzime

Adevarul este ca mariajul nu va schimba in mod miraculos o persoana sustine Jennifer Gauvain, coautor al cartii „How Not to Marry the Wrong Guy: Is He „The One” Or Should You Run?”

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.