Patru morți în câteva ore după avalanşe în Norvegia

Mai multe avalanşe au provocat moartea a patru persoane în nordul Norvegiei în decurs de câteva ore, au anunţat autorităţile norvegiene.

01 apr. 2023, 19:06
Patru morți în câteva ore după avalanşe în Norvegia

O persoană a murit într-o avalanşă produsă în municipalitatea Nordreisa, a declarat vineri seara o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Troms pentru agenţia de presă NTB.

„Persoana facea parte dintr-un grup de turisti straini mai mare. Un alt membru al grupului, care se afla la fata locului, a localizat persoana si a alertat serviciile de urgenta”, se arata intr-un comunicat al politiei, citat de Agerpres.

Citește și: Guillaume Mulliez, membru al familiei care deţine Auchan şi Decathlon, a murit în urma unei avalanșe

Mai devreme în cursul după-amiezii s-a aflat că o altă persoană şi-a pierdut viaţa și alte două au fost rănite în urma unei avalanşe produse în municipalitatea Lyngen. Victimele sunt turiști străini, dar deocamdată nu se cunosc mai multe date despre ei. De asemenea, alte două persoane au murit pe insula Reinoya.

Citește și: Risc major de avalanșe în Bucegi și Făgăraș! Raed Arafat spune că nu se poate ca turiștii să fie avertizați prin RO-ALERT

În total, patru avalanşe masive au fost raportate în provincia Troms din nordul Norvegiei în cursul după-amiezii de vineri.

În aceasta perioadă a anului, avalanșe apar aproape în fiecare zi în Norvegia, cu până la 7% din teritoriul țării aflat în pericol, spun expertii.