PATRU motive pentru care femeile sunt infidele

Se spune ca barbati sunt infideli "din constructie", insa, in realitate, in zilele noastre femeile inseala mai mult decat barbatii, a dezvaluit un sondaj recent efectuat de o companie britanica, citat de ThirdAge.

25 iul. 2015, 18:36
PATRU motive pentru care femeile sunt infidele

Dintre cei 3000 de respondenti, peste 20% dintre femei au recunoscut ca au fost infidele. Un alt sondaj facut de AskMen.com sustne aceasta tendinta, deoarece 5% dintre femei au recunsocut ca si-au inselat partenerii, comparativ cu 3% dintre barbati.

Psihologii Gail Saltz si Kelly Wallace au incercat sa descopere motivele din spatele acestei cresteri a infidelitatii feminine. Cu toate ca singuratatea si dorinta de a se simti apreciate sunt de obicei principalele motive care determina femeile sa isi insele partenerul, expertele au descoperit patru alte motive surprinzatoare pentru care femeile sunt infidele.

Razbunarea
O femeie care a fost inselata poate insela la randul ei ca sa se razbune pe sotul ei. „Daca el o inseala, sotia poate sa nici nu vrea sa se culce cu altcineva , dar crede ca e singura cale prin care il va face sa simta o durere similara cu cea pe care i-a cauzat-o ei”,spune Wallace.

Daca singurul scop al femeii e sa-si raneasca partenerul, infidelitatea e, intradevar, o cale sigura spre succes. Specialisti spun ca barbatii nu sunt atat de empatici ca femeile, asa ca de obicei nu pot simti o durere la fel de mare decat daca le este provocata direct si personal.

Insa daca femeile incearca sa-si repare relatia sau sa isi vindece inima franta, razbunarea prin infidelitate nu va echilibra nici pe departe balanta. „O data ce si-a inselat sotul, tot ea va ajunge sa se simta vinovata. Familia si relatia vor fi distruse si toata lumea va plati pretul razbunarii ei”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.