Patru persoane au primit pedepse cu închisoarea pentru trafic cu droguri şi cultură de cannabis

Patru persoane care aveau o cultură de cannabis într-o locuinţă din Năvodari au fost condamnate definitiv, vineri, de Curtea de Apel Constanţa, la pedepse cu închisoare cuprinse între doi ani şi zece luni şi trei ani şi zece luni pentru trafic de droguri.

15 dec. 2017, 19:08
Patru persoane au primit pedepse cu închisoarea pentru trafic cu droguri şi cultură de cannabis

Curtea de Apel Constanţa a decis, vineri, să respingă ca nefondate apelurile formulate de cele patru persoane la decizia Tribunalului Tulcea din vara acestui an prin care inculpaţii primiseră pedepse între doi ani şi zece luni şi trei ani şi zece luni. Decizia instanţei este definitivă.

Tribunalul Tulcea a dat sentinţa, în iulie 2017, în dosarul în care erau implicaţi trei bărbaţi şi o femeie acuzaţi de trafic de droguri, care aveau şi o cultură de cannabis într-o locuinţă din Năvodari şi de la care procurorii au confiscat aproape douăzeci de kilograme de cannabis.

Astfel, Ştefan Daniel Creţu a primit o pedeapsă de doi ani şi zece luni de închisoare, Florin Vlad Moşescu a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare, iar Silviu Darie şi Diana Cristiana Lazăr au primit fiecare câte o pedeapsă de trei ani şi zece luni de închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Citeşte şi Cannabis, ecstasy şi amfetamină, în mai multe în licee din Bucureşti şi Ilfov. Traficanţii, reţinuţi de DIICOT

În luna februarie, procurorii DIICOT au făcut patru percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc.

Pe timpul acţiunii, a fost identificată o cultură indoor de cannabis, alcătuită din 248 plante în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 12 şi 180 de centimetri. Au fost ridicate fragmente vegetale în cantitate totală de aproximativ 20 de kilograme în care s-a pus în evidenţă Tetrahidrocannabinol (THC), drog de mare risc precum şi echipamentele şi substanţele folosite pentru întreţinerea culturii.

De asemenea, anchetatorii au ridicat, din celelalte imobile percheziţionate, bunuri folosite în activitatea infracţională: grindere metalice, telefoane mobile, calculatoare, cartele SIM, HDD-uri şi SSD-uri.