Patru persoane reţinute pentru înşelăciuni prin metoda accidentul, în Sibiu şi alte trei judeţe

Polițiștii din Iași au efectuat trei percheziții, una în Penitenciarul Tulcea, una pe raza municipiului București și una în municipiul Iași, la persoane bănuite de înșelăciune și complicitate la înșelăciune prin metoda ‘Accidentul’.  Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

14 oct. 2016, 06:36
Patru persoane reţinute pentru înşelăciuni prin metoda accidentul, în Sibiu şi alte trei judeţe

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, în care patru persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune prin metoda ‘Accidentul’, se arată într-un comunicat al IGPR. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada august-octombrie una dintre persoane ar fi săvârșit, pe raza județelor Sibiu, Iași, Cluj și Buzău nouă infracțiuni de înșelăciune, prin metoda ‘Accidentul’, iar celelalte ar fi fost complici la comiterea faptelor.

În urma perchezițiilor au fost ridicate sume de bani, telefoane mobile, cartele SIM și laptop-uri. De asemenea, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere.

Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, cele patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentate Judecătoriei Iași, cu propuneri legale.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.