Patru persoane, reţinute pentru trafic de droguri. Unul dintre suspecţi, prins când introducea în ţară un kilogram de cannabis

Patru persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, unul dintre suspecţi fiind prins în flagrant când introducea în ţară aproape un kilogram de cannabis adus din Spania şi ascuns în bagaje. Drogurile erau vândute în municipiul Brăila.

25 nov. 2016, 17:08
Patru persoane, reţinute pentru trafic de droguri. Unul dintre suspecţi, prins când introducea în ţară un kilogram de cannabis

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Enache Ionuţ Gîscă, zis ”Yoplait”, Cătălin Gabriel Gagu, Nicolae Auraş Mirescu şi Cristian Stancu, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. Cei patru urmează să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit DIICOT, începând cu luna aprilie 2016, Enache Ionuţ Gîscă procura, depozita şi revindea droguri de risc – cannabis -, în municipiul Brăila. El procura drogurile din mai multe surse, una dintre acestea fiind Cătălin Gabriel Gagu, care aducea drogurile de la un furnizor din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, sau din alte părţi.

În cursul lunii noiembrie, Cătălin Gabriel Gagu, instigat de Nicolae Auraş Mirescu, urma să meargă în Spania, de unde trebuia să cumpere cannabis, pe care să-l aducă în România şi să-l comercializeze în municipiul Brăila. Mirescu avea şi rolul de finanţator al operaţiunii.

”În 17 noiembrie, Cătălin Gabriel Gagu a plecat cu avionul la Barcelona, cu un bilet achiziţionat de inculpatul Mirescu Nicolae Auraş, iar în 21 noiembrie a ridicat de la o agenţie de furnizare de servicii financiare suma de 2.000 euro, expediată din România de către inculpatul Mirescu Nicolae Auraş, prin intermediul unui martor”, precizează DIICOT.

Din suma primită, Cătălin Gabriel Gagu a cumpărat aproximativ un kilogram de cannabis, pe care l-a ascuns în bagaje, bărbatul urmând să se întoarcă în ţară cu un autocar care avea destinaţia Braşov.

”Deoarece acesta urma să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, în 24 noiembrie 2016, în intervalul orar 1.00 – 2.00, pentru supravegherea inculpatului s-a luat măsura îmbarcării la bordul aceluiaşi autocar a unui lucrător de poliţie judiciară, concomitent cu supravegherea acestui mijloc de transport în comun şi a inculpatului Mirescu Nicolae Auraş, aflat în municipiul Brăila”, mai arată procurorii DIICOT.

În 24 noiembrie, poliţiştii care urmăreau aducerea în România a cantităţii de droguri cumpărată din Spania de către Cătălin Gabriel Gagu au organizat un flagrant în zona autogării Bartolomeu din municipiul Braşov.

”Nicolae Auraş Mirescu, folosind autoturismul unui martor pe care l-a rugat să îl transporte la Braşov, s-a deplasat la locul preluării drogurilor, iar după ce Cătălin Gabriel Gagu s-a urcat în autoturismul care urma să îl transporte la Brăila au intervenit organele poliţiei judiciare”, precizează DIICOT.

Poliţiştii au constatat că suspecţii au introdus în ţară 981,5 grame de cannabis.

De asemenea, poliţiştii au mers în localitatea Pantelimon, unde l-au prins în flagrant şi pe Cristian Stancu.

În urma flagrantului şi a unei percheziţii domiciliare, au fost descoperite circa 570 de grame cannabis, 85 de grame de cocaină, 53 de comprimate de MDMA, dar şi pulbere care conţinea ca substanţă activă MDMA.

După prinderea în flagrant a suspecţilor, poliţiştii au făcut 11 percheziţii domiciliare – zece în municipiul Brăila şi una în oraşul Pantelimon.