Patru persoane, UCISE într-o singură zi în estul Ucrainei

Trei civili și un militar ucrainean au fost uciși în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus al Ucrainei, unde armata a denunțat sâmbătă o intensificare a violențelor, în pofida apelurilor internaționale la respectarea acordurilor de pace.

18 iul. 2015, 11:23
Patru persoane, UCISE într-o singură zi în estul Ucrainei

Trei civili au pierit în bombardamentele rebelilor în localitatea Avdiivka, controlată de forțele ucrainene prooccidentale și situată nu departe de ruinele aeroportului din Donețk, care a trecut sub controlul separatiștilor în ianuarie, după lupte grele, a declarat sâmbătă Ministerul ucrainean de Interne, potrivit Agerpres.

În schimb, rebelii au acuzat armata ucraineană de deschiderea focului „în noaptea de vineri spre sâmbătă dinspre Avdiivka în direcția localității Spartak”, pe care separatiștii o controlează, de asemenea, în zona aeroportului ce rămâne unul dintre punctele fierbinți ale conflictului.

Un soldat ucrainean a fost uciși și alți patru răniți în regiunea separatistă vecină Lugansk, potrivit autorităților regionale proucrainene.

„Situația s-a deteriorat în mod clar în zona de conflict în ultimele 24 de ore”, susține sâmbătă armata ucraineană într-un comunicat, acuzându-i pe rebeli că au deschis de 60 ori focul asupra pozițiilor sale, dintre care 20 de ori cu arme interzise de acordurile de pace de la Minsk, semnate în luna februarie.

În conformitate cu aceste acorduri încheiate datorită unei medieri franco-germane, armele cu un calibru mai mare de 100 de mm trebuiau retrase de pe linia frontului.

Președinții rus Vladimir Putin, francez Francois Hollande, ucrainean Petro Poroșenko și cancelarul german Angela Merkel au avut o discuție telefonică vineri seara, prima din 30 aprilie, în care au făcut apel „la respectarea strictă a angajamentelor” luate în dosarul ucrainean.

Mai mult de 6.500 de persoane, în majoritate civili, au fost ucise în estul Ucrainei în cele 15 luni de conflict armat.

Citeşte şi: SUA vor creşte presiunea asupra Rusiei, în cazul escaladării tensiunilor în estul Ucrainei


loading...