Patru piteşteni au fost reţinuţi pentru trafic de minore

Patru piteşteni, suspectaţi că racolau tinere pe care le obligau să se prostitueze, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), urmând să fie prezentaţi joi la Tribunalul Argeş cu propunere de arestare preventivă, un alt membru al grupării fiind cercetat în stare de libertate.

09 mai 2013, 10:10
Patru piteşteni au fost reţinuţi pentru trafic de minore

Gruparea infracţională din care făceau parte cei cinci a fost destructurată în urma unei acţiuni a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, informează Agerpres.

„La data de 8 mai (…) s-a desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unei grupări specializată în trafic de persoane minore şi majore, exploatate sexual pe raza municipiului Piteşti şi în parcările de pe DN 7, pe raza comunei Drăganu. Au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare (…) la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat şi au fost puse în executare 11 mandate de aducere”, se arată într-un comunicat al BCCO.

Din cercetările efectuate în dosar a reieşit că grupul infracţional organizat a acţionat în perioada 2012-2013. Cei cinci suspecţi racolau tinere din judeţul Argeş, minore şi majore, pe care le obligau să se prostitueze în parcările din comuna Drăganu, în baruri din municipiul Piteşti sau la domiciliile clienţilor.

„Din investigaţiile efectuate a reieşit că una dintre victimele minore, în vârstă de 15 ani, a fost exploatată sexual chiar de mama sa şi rudele apropiate (…) încă de la vârsta de 14 ani. Până în prezent au fost identificaţi peste 80 de clienţi cu care minora a fost obligată să întreţină raporturi sexuale”, se precizează în comunicat.

Cei cinci membri ai grupării, cu vârsta între 20 şi 40 de ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.