Patru procurori cer să plece din DNA şi să se întoarcă la parchetele de unde au venit

Patru procurori au cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea la parchetele de care aparţin sau continuarea activităţii la alte parchete. Solicitările lor vor fi discutate în şedinţa din 29 august a Secţiei pentru procurori din cadrul CSM, anunţă Mediafax. DNA se confruntă cu un val de cereri de demisie în urma scandalurilor care au afectat instituţia în ultime vreme.

25 aug. 2017, 06:13
Patru procurori cer să plece din DNA şi să se întoarcă la parchetele de unde au venit

Procurorii Aurelia Claudia Morar-Herlea, Roberta Lia Nicolescu, Nicolae Cristian Sâvu şi Cornelia Alice Jemboiu au cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit ordinii de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori din data de 29 august, publicată pe site-ul instituţiei.

Procurorul Aurelia Claudia Morar-Herlea cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Procurorul Roberta Lia Nicolescu cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenirea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Procurorul Nicolae Cristian Sâvu cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Procurorul Cornelia Alice Jemboiu a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

La începutul lunii iulie, cinci procurori au părăsit Direcţia Naţională Anticorupţie. Secţia pentru procurori a CSM a admis cererile formulate de magistraţii DNA Adrian Ţârlea şi Doru-Gabi Văcaru de a îşi înceta activitatea la DNA, urmând să revina la parchetele la care au lucrat iniţial de la 15 iulie, respectiv 1 septembrie. Acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul procurorilor Alina Ştefănescu, Alina Irina Avram şi Claudiu Dumitrescu.

DNA este în centrul unui scandal privind managementul instituţiei, iar ministrul Justiţiei a cerut Inspecţiei Judiciare să facă un control al activităţii DNA.

De asemenea, Laura Codruţa Kovesi este în conflict deschis cu mai mulţi procurori de vârf ai DNA şi a cerut revocarea lor din funcţie.

Procurorii CSM au decis şi revocarea magistraţilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, la cererea Laurei Codruţa Kovesi.

Citeşte şi: Inspecţia Judiciară încheie verificările la DNA cerute de ministrul Justiţiei