Patru suspecţi care se ocupau cu înşelăciuni prin telefon, reţinuţi. Erau coordonaţi de un puşcăriaş

Poliţiştii Capitalei au identificat şi prins trei bărbaţi şi o femeie imediat după ce aceştia ar fi participat la săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune prin telefon, cel care îi coordona fiind încarcerat într-un penitenciar din provincie, conform unui comunicat de presă al DGPMB.

12 mai 2014, 10:23
Patru suspecţi care se ocupau cu înşelăciuni prin telefon, reţinuţi. Erau coordonaţi de un puşcăriaş

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii bucureşteni, a reieşit faptul că bărbatul aflat în penitenciar ar fi contactat telefonic şase părţi vătămate, comunicându-le că, prin tragere la sorţi, ar fi câştigat un premiu în bani, iar pentru a intra în posesia acestuia ar fi trebuit să achite comisioane unor persoane care se prezentau la domiciliul lor, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al DGPMB, urmare a plângerilor primite de la mai multe părţi vătămate privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin telefon şi furturi din locuinţă, poliţiştii Secţiei 19 au organizat o acţiune pentru destructurarea grupului de persoane care ar fi comis aceste fapte.

Citeşte şi Bătrânii din Capitală învaţă direct de la poliţişti cum să se ferească de escroci VIDEO

Astfel, duminică, în jurul orei 11,30, poliţiştii bucureşteni au identificat pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, pe care i-au supravegheat în timp ce se deplasau cu un autoturism în mai multe zone din municipiul Bucureşti. În jurul orei 19,00, doi bărbaţi au coborât din autoturismul supravegheat şi au intrat într-un imobil din sectorul 4 al Capitalei. După aproximativ cinci minute, aceştia au revenit în fugă la autoturismul în care îi aştepta cea de-a treia persoană, o femeie, şi au încercat să părăsească zona în grabă.

Imediat, poliţiştii Capitalei au procedat la urmărirea şi blocarea în trafic a autoturismului iar în urma controlului efectuat asupra celor în cauză a fost descoperită suma de 1.200 de lei, care ar fi provenit din comiterea unei infracţiuni de înşelăciune, fiind identificată, totodată, şi partea vătămată.

Citeşte şi Zeci de clujeni, înşelaţi cu zeci de mii de lei prin metoda „accidentul”

Prejudiciul a fost astfel recuperat în totalitate de poliţiştii bucureşteni şi restituit părţii vătămate.

De asemenea, în acest caz, judiciariştii Capitalei au identificat şi un al patrulea bărbat care ar fi participat anterior la comiterea unor astfel de fapte, cei în cauză fiind conduşi la sediul Secţiei 19 Poliţie pentru verificări şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, bănuiţii ar fi reuşit să sustragă diferite sume în lei şi valută în timp ce se aflau în locuinţele părţilor vătămate.

Poliţia Capitalei continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi înşelăciune, cu cele patru persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.