Patru timişoreni, urmăriţi penal pentru furturi din bancomate

Patru bărbaţi cu vârste între 20 şi 44 de ani, din Timişoara, sunt urmăriţi penal de poliţiştii clujeni pentru furturi din bancomate. Prejudiciul, în valoare totală de circa 7.000 de lei, nu a fost încă recuperat.

16 dec. 2013, 09:39
Patru timişoreni, urmăriţi penal pentru furturi din bancomate

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Judeţeană Cluj, în urma investigaţiilor făcute de poliţiştii clujeni, în colaborare cu cei din Timiş, a fost documentată activitatea infracţională a unui grup de patru persoane, specializat în retrageri frauduloase de numerar din ATM-uri din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba şi Mureş.

Astfel, poliţiştii clujeni au dispus începerea urmăririi penale faţă de patru bărbaţi, cu vârste de 20, 30, 34, respectiv 44 de ani, toţi din Timişoara, pentru furt calificat, complicitate la furt calificat şi complicitate la tentativă de furt calificat, toate în formă continuată, informează Mediafax.

CITEŞTE ŞI Metoda CALULUI TROIAN, folosită de hoţii din aeroporturile SPANIOLE. Vezi de ce trebuie să ai grijă la BAGAJE

În perioada 21 septembrie – 7 octombrie tânărul de 20 de ani, avându-i complici pe ceilalţi trei bărbaţi, a furat sau a încercat să sustragă sume de bani din mai multe bancomate din Cluj-Napoca, prin utilizarea unor carduri şi a unor instrumente metalice tip lamelă cu care a distrus fantele de eliberare a numerarului.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 7.075 de lei, din care aproximativ 5.740 de lei reprezintă sumele sustrase, prejudiciul nefiind recuperat până în prezent, se arată în comunicat.

Tânărul de 20 de ani a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, pentru furt calificat în formă continuată, ulterior el fiind arestat pentru 29 de zile.