Patru tineri pasionaţi de cafea au urcat pe cele 14 vârfuri de peste 2.500 de metri din România într-un timp record. Gestul inedit, făcut după ce au cucerit fiecare pisc

Patru tineri din Mediaş au urcat pe 14 munţi din România, cu o altitudine de peste 2.500 de metri altitudine, în trei zile şi patru ore. În acest timp, au parcurs peste 120 de kilometri de traseu motan şi peste 9.000 de metri ascensiune.

11 iul. 2022, 09:00
Patru tineri pasionaţi de cafea au urcat pe cele 14 vârfuri de peste 2.500 de metri din România într-un timp record. Gestul inedit, făcut după ce au cucerit fiecare pisc

Mihai Tiberiu, Paul Plăcintar, Cristian Stoica și Claudiu Moldovan sunt patru tineri pasionaţi de cafea din Mediaş. Pentru că au în comun şi pasiunea pentru munte, au organizat expediţia pe care au numit-o „Specialty coffee on Romania’s highest peaks”, relatează NovaTV.

„Tema acestei expediții a fost cafeaua, toți fiind îndrăgostiți de cafea. Planul era să facem o cafea pe fiecare vârf, dar am prins vreme total neprielnică, așa că am decis să preparam cafeaua la bază și să urcăm apoi. Am lăsat câteva boabe de cafea prăjită în Mediaș pe fiecare vârf”, a declarat Mihai Tiberiu, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Ce bătaie de joc! Un loc pe cearşaf la Mamaia costă 200 de lei pe zi! Nu mai există nicio limită la cât sunt dispuşi patronii de pe litoral să ceară

Expediţia celor patru temerari a durat în total trei zile şi patru ore. În acest interval, medieşenii au dormit aproape trei ore pe noapte, au parcurs peste 120 kilometri prin munți și peste 9.000 metri ascensiune.

„Unul dintre băieți este un bun prieten din Turda care e și barista, iar ceilalți sunt două vechi cunoștințe din Târnăveni, iar pasiunea pentru munte ne-a legat această prietenie. Am urcat împreună, planul era să realizam acest obiectiv în 85-90 de ore, dar am reușit să îl finalizam în 75 de ore. Există un record omologat de 76 de ore, dar nu putem spune mai multe deoarece au fost alte proceduri în acest caz. Am dormit undeva la 3 ore pe noapte, am avut peste 120 de kilometri de parcurs prin munți și peste 9.100 de metri ascensiune”, a mai precizat Mihai Tiberiu.

Cele 14 vârfuri montane de peste 2.500 metri au fost atinse în ordinea Peleaga, Păpușa, Parângul Mare, Lespezi, Călțun, Negoiu, Vânătarea lui Buteanu, Viștea Mare, Moldoveanu, Dara, Hârtopul Darei, Capul Morarului, Bucura Dumbrava și Omu.

Citeşte şi: Nouă gafă a lui Joe Biden. Preşedintele SUA a citit indicaţiile de pe prompter VIDEO