Patru universităţi din România, în topul celor mai bune universităţi din lume din 2017

Patru universități din România au fost incluse în Topul celor mai bune universități din lume din 2017 (2017 Best Global Universities), realizat de U.S. News & World Report. Acestea sunt Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

28 oct. 2016, 16:07
Patru universităţi din România, în topul celor mai bune universităţi din lume din 2017

Cu un scor general de 48 de puncte din 100, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă locul 569 din acest top în care sunt incluse 1.000 de universități din lume, potrivit Agerpres.

Universitatea București se află pe locul al doilea dintre unitățile de învățământ din România, aceasta fiind în top pe poziția 733, cu 42,9 puncte. Urmează Universitatea Politehnică din București, pe locul 750 în top, cu 42,4 puncte, și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, pe treapta 996, cu 33,5 puncte.

Pe primul loc în Topul celor mai bune universități din lume din 2017 se află Universitatea Harvard din Statele Unite, cu un scor maxim de 100 de puncte. Pe următoarele patru locuri se află tot unități prestigioase de învățământ americane — Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.), Universitatea Stanford, Universitatea California-Berkeley și California Institute of Technology.

În ceea ce privește Europa, universitățile cel mai bine clasate sunt Universitea Oxford, Universitatea Cambridge și Imperial College London, toate din Marea Britanie.

Majoritatea universităților din acest top sunt din Statele Unite (210), urmate de China (87), Marea Britanie (68), Germania (55) și Franța (49).

Topul celor mai bune universități din lume 2017 evaluează 1.000 de unități de învățământ superior din 65 de țări. Acestea sunt clasificate pe baza a 12 indicatori care măsoară performanțele în domeniul cercetării și reputația lor internațională și regională, potrivit U.S. News & World Report.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași au fost incluse și în topul QS World University Ranking, în care sunt evaluate peste 900 de universități din lume.