Patrule speciale anti-viol, în „capitala mondială a violurilor”. Echipele vor fi formate din femei pe motociclete

Poliția din New Delhi va desfășura pe străzile capitalei Indiei echipe de supraveghere formate din femei pe motocicletă, pentru a proteja femeile din acest oraș, recunoscut la nivel mondial pentru violența sexuală și numărul mare al violurilor.

22 nov. 2017, 19:13
Patrule speciale anti-viol, în „capitala mondială a violurilor”. Echipele vor fi formate din femei pe motociclete

Divizia care are în subordine patrulele anti-viol se numeşte „Raftaar” (Viteza) şi îşi va începe operaţiunile din luna decembrie. Fiecare echipă va fi compusă din câte două femei ofiţer, iar totalul motocicletelor pe care divizia le are la dispoziţie este de 600.

Ele vor funcţiona şi ca unități de răspuns rapid la apelurile de pe străzile aglomerate și înguste ale oraşului New Delhi. În unele cartiere străzile sunt atât de înguste, încât este dificil pentru o mașină de poliție sau un van să ajungă acolo pentru a răspunde la un apel.

Motocicletele vor purta dispozitive GPS și vor fi conectate la camerele de control ale poliției centrale și raionale. „Mișcarea lor va fi monitorizată, iar motociclistele vor primi mesaje de alertă dacă depășesc rutele desemnate sau jurisdicția teritorială, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei din New Delhi, Dependra Pathak.

În New Delhi au fost consemnate numai în acest an 1.894 de cazuri de viol, înregistrându-se o creștere de aproape trei ori față de 2012, când s-au consemnat 706 cazuri de viol. În 2015 violurile au fost atât de multe încăt oraşul a fost numit „Capitala Violurilor”.

Cel mai notoriu caz de agresiune sexuală din New Delhi a avut loc într-un autobuz, în 2012. Jyoti Singh, o studentă la fizioterapie, în vârstă de 23 de ani, a fost violată violent de șase bărbați. Prietenul ei a fost bătut cu o tijă de fier când a încercat să-i oprească pe violatori, iar femeia a fost apoi pătrunsă cu tija de fier ruginită. Cei doi au fost bătuți cu bestialitate, apoi au fost aruncați din autobuz.