Paul Al Romaniei, executat silit pentru datorii impresionante

Paul al Romaniei este executat silit. Cele mai de preţ tablouri şi sculpturi ale acestuia sunt scoate la licitaţie. Toţi banii vor ajunge la un jurnalist britanic căruia Paul de Romania ii datorează milioane de lire sterline. Interesant este că Principele Radu s-a îmbogăţit de pe urma aceluiaşi britanic.

31 aug. 2016, 08:49
Paul Al Romaniei, executat silit pentru datorii impresionante

Un executor judecatoresc scoate la licitatie mai multe tablouri si sculpturi apartinand lui Paul Al Romaniei, fondurile obtinute urmand sa intre in posesia unui cetatean britanic, catre care Al Romaniei are o datorie de mai multe milioane de lire sterline.

Valoarea totala a preturilor de pornire a celor 11 picturi si sculpturi este de 19.000 de euro. Operele scoase la vanzare apartin unor artisti precum Ludovic Basarab, Dan Hatmanu si Arthur Verona, iar valoarea acestora variaza intre 500 de euro si 5.000 de euro.

Toate operele de arta sunt din secolul XX.

“La data de 1 septembrie 2016, ora 10, la adresa din Bucuresti, strada Alexandru Philippide, nr 6, sector 2, se vand la licitatie publica urmatoarele bunuri mobile”, potrivit unui anunt publicat de Biroul executorului judecatoresc Raduta Nicoleta.

Executarea silita are loc in urma unei cereri formulate de creditorul Marco Robert Houston, in baza unei decizii a instantei din Marea Britanie si recunoscuta de justitia din Romania, impotriva “debitorilor Al Romaniei Paul-Phillipe (…) si A Romaniei Lia-Georgia”.