Paul are şansă la o nouă viaţă. Are nevoie de ajutorul tău pentru a putea merge din nou FOTO

Dincă Paul Ciprian are 26 de ani şi este din Calafat, judeţul Dolj. În anul 2004 a suferit un accident care i-a schimbat radical viaţa. De 10 ani este imobilizat în scaunul cu rotile, însă abia acum s-a ivit ocazia de a fi supus unei operaţii care l-ar putea ajuta să meargă din nou. Suma totală de care are nevoie Paul pentru a putea spera că va avea din nou o viaţă normală este de 100.000 de dolari. Citeşte mai jos povestea lui.

08 mai 2014, 11:28

„Eram la tara si hotarasem, impreuna cu mai multi prieteni, sa sarbatorim Sf. Maria pe malul Dunarii, asa cum faceam in fiecare an. Asa cum hotarasem cu mult timp inainte, am plecat la Dunare si la ora 10.00 eram deja pe plaja jucand fotbal. In zona unde ne aflam noi era o insula aflata la mica distanta de tarm si chiar daca in acea perioada Dunarea era crescuta si cursul foarte rapid, am hotarat totusi sa incercam sa trecem, lucru pe care l-am facut doua ore mai tarziu, impreuna cu trei prieteni si inca doi baieti pe care abia ii cunoscusem. Foarte aproape de insula, unul dintre prietenii care ma insoteau a gasit o gropa naturala plina cu apa. Era ca o piscina micuta pe malul Dunarii. Cel care a gasit „piscina” a fost si primul care a sarit in ea si, desi initial nu aveam intentia de a-l imita, dupa ce am vazut ca toti ceilalti sarisera, m-am gandit ca pare distractiv si nu se intimpla nimic daca sar si eu. Aici m-am inselat, pentru ca nu am fost atent, elanul pentru saritura a fost prea mare si in loc sa sar in acea groapa, am sarit unde apa nu avea mai mult de 15 centimetri. Desi impactul a fost foarte puternic, n-am simtit nicio durere, simteam doar cum apa ma scoate la suprafata, dar nu puteam face nimic, eram cu fata in jos si vroiam sa ma intorc sa respir si nu puteam, norocul meu in acele momente a fost ca nu mi-am pierdut cunostinta si, nu stiu de ce, eram si foarte calm, asa ca atunci cand, in mod reflex, deschideam gura sa respir, inghiteam apa ca sa nu ajunga in plamani. Dupa cateva minute de stat cu fata in apa, unul din cei care erau cu mine (la inceput au crezut ca glumesc) a venit si mi-a scos capul din apa, exact la timp pentru ca deja incepusem sa-mi pierd cunostinta. Cand au vazut ca e ceva serios, au sunat la 112 (la inceput cei de acolo au crezut ca este o farsa, dar am avut noroc cu un soldat de la politia de frontiera care patrula in zona si el i-a convins ca este ceva serios) si au trimis o salvare si SMURD-ul. Intr-un final, dupa mai bine de 4 ore am fost luat de pe plaja (pe o camera de tractor deoarece in zona nu era nicio barca si tot asa ajunsesera pe insula asistenta, doctora de la SMURD si targa) si dus la spital, in Craiova, unde mi s-a facut o radiografie si am fost trimis imediat la Spital Bagdasar Arsenie din Bucuresti”, a povestit Paul.

Diagnosticul pus de medici a fost de fractura la nivelul C5 si fisura la C6. Cateva fragmente din vertebra ii intrasera in maduva, asa ca dupa o saptamina, pe 20 august, a fost operat.

In ciuda starii sale de sanatate, Paul a reusit sa termine liceul, a luat BAC-ul si a urmat cursurile, la zi, la Facultatea Constantin Brancusi din Targu Jiu, profil: Finante-Banci, facultate unde a terminat si cursurile de master.

Dupa accident, Paul a mers in foarte multe din tara, la recuperare: Baile Felix, Mangalia, Poiana Campina, Techirghiol, Zalau, Budimex, Bagdasar Arsenie, Spitalul Militar din Bucuresti, Filantropia, si in strainatate: China, Polonia, Franta. 

In 2014, tanarul a aflat ca in SUA se face implant pe coloana, care da rezultate neasteptat de bune. Acum, singura sansa de a se face mai bine pentru Paul este operatia pe care ar putea sa o faca peste Ocean, insa are nevoie de foarte multi bani, de care insa nu dispune. Suma totală de care are nevoie Paul pentru a putea spera că va avea din nou o viaţă normală este de 100.000 de dolari.

Cei care vor sa-l ajute pe Paul, pot face donatii in contul: RO37BACX0000000546454001, la UNICREDIT TIRIAC BANK sucursala Calafat.